Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VREES VOOR LANGER VERBLIJF AZC VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Denkt het stadsbestuur van Vlaardingen dat het cruiseschip dat nu in de buitenhaven ligt, echt na die acht weken weggaat? En waar baseert men dat op? Met onder meer die vragen komt de fractie Boers (fB) nu het demissionair kabinet de gevolgen van het opengrenzenbeleid door gemeenten met dwang laat oplossen. VVD-staatssecretaris Broekers-Knol heeft nieuwe opgaven aangekondigd voor de verplichte huisvesting van asielzoekers en vluchtelingen.

Ron Boers (fB): ‘Heeft het kabinet al contact met u opgenomen over een mogelijk nieuwe (blijvende) huisvestingsopgave voor Vlaardingen? Zo ja, wat is u gevraagd? Los van of u een nieuwe opgave gaat accepteren of niet: bent u bereid om u in te zetten voor een ondubbelzinnig protest richting het kabinet, samen met zo veel mogelijk gemeenten uit het Rijnmondgebied, liever nog de Metropoolregio Rotterdam/Den Haag, of als het even kan uit het hele land? Zo nee, waarom niet? Zo ja, hoe kan de raad u daarbij helpen?’

Voor de fB is het een duidelijke zaak: ‘In onze stad is voor de gemiddelde Vlaardinger al jaren geen woning meer te krijgen, en jongeren wonen gedwongen tot hun dertigste bij hun ouders (áls dat al mogelijk is). Wat fractie Boers betreft is de maat vol. Je kunt niet koud en warm blazen tegelijk. Niet onbegrensd mensen in je land toelaten, en tegelijk verwachten dat er voor iedereen een woning is, we de sociale zekerheid in stand kunnen houden, en de leefbaarheid in steden gewaarborgd is.
Zelfs zonder nog maar één boer in Nederland, en zelfs zonder Schiphol, gaat Nederland deze huisvestings- en woningbouwopgave niet trekken. En wat fractie Boers betreft moet je dat ook helemaal niet willen. Nog los van het feit dat je met het geld dat de opvang van één vluchteling hier kost, in zijn eigen regio tientallen mensen tegelijk kunt helpen. Feitelijk laten we de arme wereld in de steek door zo veel vluchtelingen in ons land op te nemen.’

5 reacties op “VREES VOOR LANGER VERBLIJF AZC VLAARDINGEN

 1. Het is niet de vraag of er nog meer komen maar wannéér er nog meer komen. Het COA met de rose bril heeft vergunning tot ongelimiteerde import, liefst ten koste van de autochtone bevolking. Ons malle kabinet gaat daar al tientallen jaren in mee.

 2. Eigenlijk best wel geweldig.
  Jarenlang hebben de mensen hun kop in het zand gestoken, gelukzoekertjes waren voor miljoenen een ver van mijn bed show.
  Heren zoals Janmaat, Pim Fortuyn en Geert Wilders zijn jarenlang verguisd en bedreigd ondanks dat ze met vele zaken gelijk hadden en deze ellende zagen aankomen.
  Links was geweldig en zelfs (gematigde) rechtse partijen liepen over naar links, alleen om een zetel te behouden.
  Nu moet men als bevolking door het stemgedrag op de blaren zitten.

 3. Zeg gewoon nee. Het kabinet is DEMISSIONAIR, dat wil zeggen: ONTSLAGEN! Ze zijn niet bij machte om te regeren! Stop met doen wat ze zeggen gvd! Nederlanders hebben in 2005 de machtsovername door de EU afgewezen. Frans Timmermans en Ursula von der Leyten zijn niet onze baas, noch Soros of koning Oliebol. Broekers-Knol is ontslagen. COA is een corrupte organisatie. De ‘vluchtelingen’ worden op industriële schaal aangevoerd door mensensmokkelaars en de EU subsidieert hun overtocht. Dit is van A tot Z een illegale en misdadige onderneming waar een stel ordinaire misdadigers lekker binnenlopen. Die criminele, corrupte asielindustrie moet onmiddellijk stoppen ipv het blijven faciliteren alsof er geen andere alternatieven zijn. Wat nou dwang? Door wie dan? Stop met doen alsof de EU, het ontslagen kabinet en COA de baas over ons zijn. Stop met geld geven, en zeg gewoon nee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *