Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ABOUTALEB ONDER VUUR NA OVERSLAAN RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb (PvdA) heeft, afgelopen week, het recreatieoord overgeslagen bij zijn werkbezoek aan Hoek van Holland, terwijl diverse fracties in de gemeenteraad juist hadden aangedrongen op een bezoek aan het huisjespark. De ergernis over de rol van de burgemeester is inmiddels zo hoog opgelopen dat PVV en 50Plus nu komen met een debataanvraag ‘Absentie burgemeester Aboutaleb tijdens raadsvergaderingen’, ingediend voor de komende actualiteitenraad van aanstaande donderdag.

Afgelopen donderdag werd de gemeenteraad ook al verrast door de onaangekondigde afwezigheid van Aboutaleb in verband met het bezoek van Zijne Majesteit de Koning aan Rotterdam. Als excuus wordt aangevoerd dat een burgemeester wettelijk verplicht is bij een bezoek van het staatshoofd aanwezig te zijn. Tot teleurstelling van PVV en 50Plus. De fracties wijzen op belangrijke debatten over zaken als de integriteit van de stadhuisadvocaat Pels Rijcken, ondermijning en de recente geweldsexplosies. Deze punten hadden doorgeschoven kunnen worden naar een moment waarop ook de burgemeester aanwezig is in de raad.

Leefbaar Rotterdam merkte tijdens de afgelopen raadsvergadering al op dat Aboutaleb de laatste jaren veelvuldig absent is tijdens vergaderingen. Zo heeft de burgemeester al anderhalf jaar geen enkele stemming aan het eind van een raadsvergadering meer voorgezeten. Deze ontwikkelingen roepen bij PVV en 50Plus de vraag op of Aboutaleb nog gemotiveerd is tot het voorzitten van de raad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *