Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

DRIE VERDACHTEN DRUGSMOORD SCHIEDAM BLIJVEN VASTZITTEN

SCHIEDAM- Drie verdachten van de drugsmoord in de Schiedamse Boomgaardstraat blijven vastzitten tot zeker 11 juni. Dat heeft de voorzitter van de rechtbank Rotterdam besloten. Mogelijk wordt het voorarrest verlengd tot september wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld door de rechtbank.

De eerste aanhouding in het onderzoek werd verricht op 14 januari vorig jaar. Dit betrof de bewoner van de Schiedamse woning, de toen 41-jarige Shurendel Jacinto M. Woensdag 22 januari werd een tweede verdachte aangehouden, een 31-jarige man uit Den Haag, Clifferdson Victor Z. Eind februari hield de politie in Malaga (Spanje) de 24-jarige Eman B. aan.

Kort daarvoor zijn nog twee verdachten opgepakt, een 32-jarige man uit Deventer en een 37-jarige man uit Schiedam. Deze mannen zijn inmiddels heengezonden, maar nog wel verdachten in het onderzoek.

Ruzie rond de roof van exact 1004,2 gram heroïne is de vermoedelijke aanleiding voor de moord op de 26-jarige A. Essabiri uit Rijswijk, in de benedenwoning in het centrum van Schiedam.

Zaterdag 28 december 2019 rond 19.30 uur werden schoten gelost in de woning. Hulpdiensten troffen de zwaargewonde A. aan. De medische hulp mocht uiteindelijk niet baten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *