WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

2 JAAR CEL VOOR BESCHIETEN PAND EX- IN VLAARDINGEN-OOST

VLAARDINGEN- Harold J. (25) uit Rotterdam (geboren te Guayaquil-Ecuador) is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 24 maanden met aftrek van het voorarrest, voor het beschieten van een pand, gelegen aan de Piet Heinplaats, in Vlaardingen-Oost. Op 21 september zijn rond 23.55 uur kogels afgevuurd op de benedenwoning. Niemand raakte daarbij gewond.

J. heeft, omdat hij niet kon verkroppen dat zijn ex- met hem had gebroken en inmiddels een andere partner had, op de voordeur van haar woning geschoten. Haar dochtertje lag te slapen in de kamer naast de voordeur en de ex- en haar partner waren ook aanwezig in de woning. Dit schieten is (slechts) ten laste gelegd als een bedreiging. De rechtbank neemt bij de strafoplegging niet de juridische kwalificatie, maar de feitelijke gang van zaken als uitgangspunt, waarbij het gevaar van het handelen van J. en de mogelijke gevolgen voor de ex- en haar gezin centraal staan. Het gevaar dat de ex-, haar partner of haar dochter (levensgevaarlijk) gewond hadden kunnen raken, is voor de rechtbank een gegeven. Dat J. dit gevaar noch op het moment van schieten, noch op enig moment daarna heeft onderkend, vindt de rechtbank zorgelijk en neemt de rechtbank J. kwalijk.

Ook het voorhanden hebben van drie vuurwapens en de wijze waarop J. daarmee omgaat, vindt de rechtbank zorgelijk. De rechtbank heeft niet de indruk dat J. zich bewust is van het kwalijke van zijn handelen.

De ex- woont inmiddels niet meer op de Piet Heinplaats in de Oostwijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *