WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OPNIEUW BRANDWEER UITGERUKT VOOR REANIMATIE SCHIEDAM

SCHIEDAM- Opnieuw is de brandweer uitgerukt voor een reanimatie in Schiedam. Om 08.15 uur was de inzet van de AED nodig in de Westfrankelandsestraat. Het betreft de derde oproep voor een reanimatie binnen drie dagen.

Dindagmiddag om 12.38 uur moest worden uitgerukt voor een oproep voor een reanimatie op de ‘s-Gravelandseweg. Zo’n 10 minuten later werd duidelijk dat dit niet meer nodig was. Maandag om 12.45 uur zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een reanimatie in de Heinsiusstraat te Schiedam. Naast de brandweer zijn twee ambulances naar de locatie gestuurd om hulp te verlenen.

In 2022 overleden in Nederland 9,3% meer mensen dan verwacht. In iedere leeftijdsgroep was de sterfte hoger dan verwacht. Dat meldt het CBS op basis van voorlopige jaarcijfers. De oversterfte in 2022 was ook een stuk hoger dan in jaren met zware griepgolven (zoals 2015 en 2018).

Ontsteking van de hartspier (myocarditis) en hartzakje (pericarditis) zijn twee van de bijwerkingen van de prikken met Pfizer/BioNTech (Comirnaty) en Moderna vaccin (Spikevax).  Volgens het bijwerkingencentrum Lareb betekent het optreden ná de zogenaamde vaccinaties niet dat de prik altijd de oorzaak is.

Onderzoek naar de oorzaken van de al langer waargenomen oversterfte zit eraan te komen, maar dat heeft forse vertraging opgelopen doordat maanden is gesteggeld over de vraag of privacywetgeving het wel toestaat om bijvoorbeeld gegevens over pcr-testen en de prikken van burgers te delen met onderzoekers.

De gemeente Schiedam blijft ondertussen de prikken actief promoten via de eigen kanalen. Over gevaren en risico’s wordt met geen woord gesproken bij de aanprijzingen.

4 gedachten over “OPNIEUW BRANDWEER UITGERUKT VOOR REANIMATIE SCHIEDAM

  1. De dijken van de overheden, NGO’s, zo’n beetje alle media (niet te vergeten social media) staan zwaar onder druk. Het water klotst er in ieder geval af en toe al flink overheen.

  2. Niks aan de hand mensen. Gewoon doorlopen. Voor de spuit vielen er ook dagelijks mensen dood neer🤮. En hartproblemen zijn ook niets nieuws🤨. Nu alleen fors meer dan vroeger. 🙈

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *