WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ONDERZOEK NAAR METRO TUSSEN MAASSLUIS EN DEN HAAG

MAASSLUIS- Vanuit de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) wordt begin volgend jaar onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van een (light)railsysteem dat de Hoekse Lijn bij Maassluis verbindt met de Randstadrail in Den Haag. Het onderzoek moet uitwijzen wanneer een (light)railsysteem mogelijk wordt. Momenteel is er zowel bij de regionale partners en bij het Rijk nog geen zicht op financiering.

De nieuwe bovengrondse metro kan het beste worden gerealiseerd door de RandstadRail in Den Haag via Naaldwijk met de Hoekse lijn bij Maassluis te verbinden, staat in de aankondiging van het onderzoek. De zogenoemde Zuidwestlandcorridor verbindt onderling Lansingerland, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg, Den Haag, Westland, Maassluis en Rotterdam. Men wil beginnen met buslijn 455 tussen ’s Gravenzande, Naaldwijk en Delft station/TU te versnellen.

Voor de uit te voeren specialistische werkzaamheden voor de verdiepende verkenning wordt door de gezamenlijke opdrachtgevers Westland, MRDH, Maassluis en Den Haag een extern bureau ingehuurd.

1 reactie op “ONDERZOEK NAAR METRO TUSSEN MAASSLUIS EN DEN HAAG

  1. Goed plan, had al jaren geleden moeten gebeuren, maar de focus lag vooral op auto’s en bijbehorende infra. Er is ook een tramlijn 16/17 in Wateringen, die mogelijk verlengd kan worden vanaf die kant, naast de suggestie van lijn 4. Ook in het verlengde van de Haagse Laan van Meerdervoort zouden opties kunnen zijn om RandstadRail lijn 3 vanaf Loosduinen door te trekken richting Monster. Ook al omdat men in Den Haag vage plannen had om de Prinsegracht aldaar te ondertunnelen zou lijn 4 misschien sneller kunnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *