WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MAASSLUIS START ‘GEWOON’ MET NIEUW WOONZORGPROJECT OUDEREN

MAASSLUIS- De Maassluis wethouder Corine Bronsveld (CDA) raad aan om sneller aan te vangen met het opzetten van nieuwe woonzorgconcepten voor ouderen. Bronsveld: ‘Al je alles blijft doorrekenen en elk probleem probeert te ondervangen, kom je niet verder. Start gewoon, pas dan zie je wat er gebeurt.’

‘Geclusterd wonen plus’ is een vernieuwend woonzorgconcept van de gemeente Maassluis, Argos Zorggroep, woningcorporatie Maasdelta en zorgverzekeraar DSW. In Zonneburcht, een seniorencomplex voor sociale huur naast verpleeghuis De Tweemaster, wonen Maassluizers die niet meer geheel zelfstandig kunnen wonen, maar ook niet toe zijn aan een verpleeghuis.

Bronsveld legt uit dat alle betrokken partijen hun nek hebben uitgestoken om dit concept ook financieel haalbaar te maken. “We zijn gewoon begonnen om dit voor elkaar te krijgen. Want wat hier gebeurt is van grotere betekenis dan geld: mensen die gezonder en gelukkiger zijn én daardoor langer zelfstandig blijven. Uiteindelijk werkt dat preventief en zal het kosten besparen.”

De woningen zijn in bezit van woningcorporatie Maasdelta. Voor toewijzing is een Wmo-indicatie van de gemeente nodig die in goed vertrouwen verzorgd wordt door Argos Zorggroep. Wilt u of een familielid ook graag in aanmerking komen voor wonen in Zonneburcht? Neem dan contact op met Argos Zorggroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *