WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERTRAGING BOUW WARMTESTATION VOOR SCHIEDAM-GROENOORD

SCHIEDAM- De bouw van het warmtestation in de Groenoordstraat te Schiedam begint later dan oorspronkelijk gepland. Dit komt door een langere levertijd van de beton(hei)palen. De plannenmakers verwachten dat de aannemer nog deze maand start met de voorbereidende werkzaamheden voor de bouw van het warmtestation. De heiwerkzaamheden staan gepland in de week van 7 november. De parkeerplaatsen langs de Groenoordstraat zijn aangelegd en in gebruik genomen. Deze vervangen de parkeerplaatsen die vervallen door de aanleg van het warmtestation. De Poldervaartschool is op de hoogte gebracht van de gewijzigde planning.

Milieudefensie Schiedam en de Poldervaartvereniging hebben officieel bezwaar gemaakt tegen de bouw van het Warmtestation Groenoord. Eneco wil met het station in de Groenoordstraat bijstoken wanneer het restwarmtenet onvoldoende oplevert om de wijk Groenoord warm te houden. Het bijstoken gebeurt op aardgas.

Op 2 november vorig jaar heeft het gemeentebestuur een omgevingsvergunning verleend voor het warmtestation.

Het Warmtestation zal vanaf het begin continue in bedrijf zijn om de eerste aangesloten flats en huizen van warmte te voorzien. De warmtevraag zal in het begin nog laag zijn en gedurende de 10 jaren vollooptijd vanaf 2024 bij het aansluiten van een flat of woning stapsgewijs toenemen. In 2034 zal de warmtevraag het hoogst zijn aangezien dan veel flats en woningen (naar verwachting) aangesloten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *