Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

850.000 EURO EXTRA SUBSIDIE NAAR KUNST EN CULTUUR SCHIEDAM

In totaal wil het college nog eens een totaalbedrag van 850.000 euro uittrekken op het terrein van kust en cultuur in Schiedam. Daarin is de extra subsidie die vorige week door de raad is goedgekeurd aan het Stedelijk Museum al verwerkt, maar ook het Jenevermuseum kan voor 'doorontwikkeling' op een extra subsidie rekenen.
In totaal wil het college nog eens een bedrag van 850.000 euro uittrekken op het terrein van kust en cultuur in Schiedam. Daarin is de extra subsidie die vorige week door de raad is goedgekeurd aan het Stedelijk Museum al verwerkt, maar ook het Jenevermuseum kan voor ‘doorontwikkeling’ op een extra subsidie rekenen.

SCHIEDAM- Het Wennekerpand in Schiedam krijgt, wanneer het aan het stadsbestuur ligt, extra subsidie om onder meer de programmering te versterken. Zo wordt ernaar gestreefd meer jongeren voor de activiteiten van de culturele instelling te interesseren. Daarnaast wordt geprobeerd om ook publiek van buiten Schiedam aan te trekken. Een deel van het extra geld wordt vervolgens ingezet voor de beveiliging van het pand, omdat die nu nog teveel naar de zin van het college door vrijwilligers wordt uitgevoerd.

Volgens de partij Gemeente Belangen Schiedam (GBS) is vorig jaar de toezegging gedaan dat er geen cent extra subsidie meer naar het Wennekerpand zou gaan. Nu dit toch lijkt te gebeuren kondigt GBS een pittig debat aan voor de komende gemeenteraads- vergadering, omdat de partij geen genoegen neemt met verdere subsidiëring van het complex aan de Vijgensteeg.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *