RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

8 DRUGSUITHALERS BETRAPT OP MAASVLAKTE ROTTERDAM

ROTTERDAM- Vanmorgen en gisteren zijn door de zeehavenpolitie en de douane, bij een terminal op de Maasvlakte, in totaal acht drugsuithalers aangehouden. Het betrof mannen in leeftijden van 21-31 jaar uit Rotterdam en omgeving. De recherche doet onderzoek.

De Politie en de gemeente Rotterdam hebben begin deze maand besloten tot samenwerking met scholen in Charlois om met een nieuw project jongeren te behoeden voor een leven als drugsuithaler. In een lesprogramma met daarin een VR-ervaring maken jongeren zelf keuzes en worden zij geconfronteerd met de consequenties daarvan. Door op deze nieuwe manier in te laten zien dat een carrière in de drugscriminaliteit, en meer specifiek als uithaler, niet zou lonen, hopen politie en gemeente dat jongeren de belofte van ‘snel geld verdienen’ kunnen herkennen voor wat het is: een leven vol gevaren voor jezelf en je naasten.

Sinds 1 januari 2022 kan tot een jaar gevangenisstraf worden opgelegd aan drugsuithalers. Wie daarbij bijvoorbeeld de bewaking misleidt of een valse toegangspas gebruikt, riskeert tot twee jaar gevangenisstraf. Het aantal uithalers dat wordt aangehouden is 40% gedaald in vergelijking met het jaar daarvoor. Zonder hard bewijs dat drugsuithalers cocaïne smokkelen, kon eerder alleen een boete van 95 euro worden opgelegd voor het betreden van verboden terrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *