RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SANEREN BROEKPOLDER VLAARDINGEN HEEFT NEGATIEVE MILIEUGEVOLGEN

VLAARDINGEN- Het saneren van een deel van de Broekpolder heeft negatieve milieugevolgen, erkent het Vlaardingse stadsbestuur. Voor het aanvoeren van grond zijn veel vrachtwagenbewegingen nodig. Alternatieve transportmethoden (over water, in het nat per buis enzovoorts) zijn wel overwogen, maar niet haalbaar. De werkzaamheden gaan gespreid over 5 tot 7 jaar vaksgewijs plaatsvinden. Spreiding van de werkzaamheden is ook mede op verzoek van de gemeenteraad.

De afgelopen 50 jaar is er niets gedaan aan de vervuiling van de bodem in de Broekpolder hoewel de vervuiling van water wel zeker een probleem is, zo verzekert het stadsbestuur in antwoord op vragen van de fractie Heel de Stad, maar er werd niks aan de oorzaak gedaan, waardoor het leek alsof er geen probleem is, maar de waterkwaliteit is een probleem, de biodiversiteit is laag en het bodemleven is slecht.

Een ruime Vlaardingse raadsmeerderheid (28 stemmen vóór, 3 tegen) is donderdagavond akkoord gegaan met het voor 1,5 miljoen euro meebetalen aan de herinrichting na sanering van een deel van de Broekpolder. Ook wil een raadsmeerderheid (27 stemmen vóór en 4 tegen) dat het stadsbestuur, in overleg met de Provincie en andere betrokken instanties, de gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf Rotterdam verantwoordelijk stelt voor de kosten van het te saneren deel van de Broekpolder.

1 reactie op “SANEREN BROEKPOLDER VLAARDINGEN HEEFT NEGATIEVE MILIEUGEVOLGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *