Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

STUDENT TU KOMT MET ONTWERP HOF VAN SPALAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- Een student van de TU Delft heeft onderzoek gedaan naar winkelcentrum Hof van Spaland in Schiedam. In dit onderzoek is een ontwerp gemaakt voor een markthal en buurtkantine op de plek waar nu de Zeeman zit. Deze markthal en de buurtkantine zouden een plek kunnen zijn waar mensen samenkomen, omdat uit het onderzoek is gebleken daar meer behoefte aan is.

De student heeft mensen gevraagd wat zij graag anders zouden zien in en rondom het winkelcentrum, maar ook welke dingen ze waarderen. Winkelbezoekers gaven aan dat ze graag meer plekken zouden hebben waar ze samen kunnen komen. Daarnaast is gebleken dat wanneer parkeerplaatsen worden verplaatst, er veel waardevolle ruimte rondom het centrum overblijft. Op deze parkeerplaatsen aan de achterstraten rondom het centrum wordt nu nog veel gehangen door jongeren, en het ligt vol met afval.

Het blijkt dat verschillende ingrepen aan deze achterstraten het verval van het winkelcentrum kunnen tegengaan. Het ontwerp van de markthal en de buurkantine, ook wel het ‘Kethelhuis’ genoemd, zijn hier voorbeelden van. “Met het ontwerp hoop ik mensen te inspireren om iets waardevols met het winkelcentrum te doen”, aldus Pelle Oude Vrielink, student TU Delft. Hij ziet een mooie toekomst voor ogen voor winkelcentra zoals Hof van Spaland. “Met een klein beetje moeite zijn deze winkelcentra dan niet enkel om te winkelen, maar een trots hart van de wijk.”

Bekijk de korte video over het project op: vimeo.com/pelleoudevrielink

Meer informatie over het project staat op: issuu.com/pelleoudevrielink

1 reactie op “STUDENT TU KOMT MET ONTWERP HOF VAN SPALAND SCHIEDAM

  1. Goh, ik hoop dat gemeente Schiedam dit keer minder lange teentjes heeft en het ontwerp van deze positieve student een kans geeft. Dat is ook prettig voor de bewoners van de Laan van Spaland en de andere straatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *