Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

12 MAANDEN CEL VOOR CRIMINEEL GELDTRANSPORT SCHIEDAM

SCHIEDAM- De 30-jarige D. I. K. uit Estland is veroordeeld tot een gevangenisstraf van twaalf maanden waarvan zes voorwaardelijk en een proeftijd van 2 jaar. De man is op 31 augustus in Schiedam betrapt op het bezit van 31.2950 euro aan crimineel geld. Het geld wordt verbeurd verklaard.

De Est heeft dit geld opgehaald en in een verborgen ruimte in zijn auto vervoerd. Het was de bedoeling om het ergens af te leveren, maar onderweg is hij aangehouden.

De rechtbank houdt er bij de strafbepaling rekening mee dat het geld is vervoerd in een professioneel aangebrachte verborgen ruimte in de auto van K. Een professioneel aangebrachte verborgen ruimte is ook bedoeld voor herhaald gebruik. Hoewel er geen aanwijzingen zijn dat de veroordeelde eerdere geldtransporten heeft uitgevoerd, werkt deze professionaliteit van het onderhavige transport wel strafverzwarend.

Bij de bepaling van de duur van de gevangenisstraf heeft de rechtbank acht geslagen op straffen die in soortgelijke zaken plegen te worden opgelegd en de richtlijnen die voor dit feit zijn opgesteld, namelijk 12 tot 18 maanden gevangenisstraf. Gelet daarop en de persoonlijke omstandigheden van de man heeft de rechtbank een lagere straf opgelegd dan door de officier van justitie is gevorderd. Het OM had 18 maanden geƫist met aftrek van voorarrest, waarvan 8 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaar.

1 reactie op “12 MAANDEN CEL VOOR CRIMINEEL GELDTRANSPORT SCHIEDAM

  1. Een gezin in stomdronken toestand van een zebrapad scheppen levert een lagere straf op dan een beetje geldsmokkel. Begrijpen zal ik het nooit tenzij ik net zo corrupt word als onze D-66 rechters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *