Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM SLUIT CAFÉ OP HOOGSTRAAT

SCHIEDAM- Burgemeester Cor Lamers (CDA) heeft met spoed een café op de Hoogstraat in Schiedam gesloten. Eerder kwamen diverse meldingen van woonoverlast binnen en de melding dat het café open is in de weekenden, ondanks de aanhoudende lockdown.

Het interventieteam ondermijning en politie voerden daarop gisteravond een controle uit. Zij troffen luidruchtige bezoekers aan die onder invloed van alcohol waren. Bij betreding van het café vluchtten enkele bezoekers naar de woning erboven. Op last van de burgemeester is deze woning bezocht. Daarbij zijn diverse zaken geconstateerd (waaronder onveilige leefomstandigheden) die verder onderzocht worden door het interventieteam woonoverlast.

Het overtreden van de regels, niet meewerken met de controle en de aangetroffen omstandigheden worden aangemerkt als ernstig incident en een aantasting van de openbare orde en het woon- en leefklimaat. Sluiting is in dergelijke gevallen een standaard maatregel.

De burgemeester beslist op basis van onderzoek op korte termijn over een definitieve bestuurlijke maatregel.

5 reacties op “BURGEMEESTER SCHIEDAM SLUIT CAFÉ OP HOOGSTRAAT

  1. Zoo drinkt gij, zoo bederft ge.
   Zoo drinkt gij niet, zoo sterft ge.
   Zoo is het beter te drinken ende bedorven,
   dan niet gedronken ende gestorven.
   (Ik geloof Vondel.)

 1. In artikel 5:27 lid 2 van de Algemene wet bestuursrecht staat opgenomen dat door het bestuursorgaan aangewezen personen toegang tot elke plaats hebben voor zover dat redelijkerwijs voor de vervulling van hun taak nodig is.
  Deze wet is veel meer omvattender dan strafvordering, waarmee de politie te maken heeft.
  Met Algemene wet bestuursrecht kunnen vrijwel alle artikelen uit de grondwet en strafvordering worden gepasseerd.
  Met deze wet krijgt huilie Cor het waarschijnlijk nog voor elkaar dat elke Schiedammer verplicht word gevaccineerd en mensen die dat niet doen een symbool opgespeld krijgen dat deze niet is gevaccineerd.
  Alles in het kader van de volksgezondheid.

  1. N.B.
   Met dit artikel doel ik op het betreden van de woning boven het café ter controle op onveilige leefomstandigheden. Daar het nu gebruikt werd voor de coronawet lijkt mij misbruik maken van deze wet. Misschien weet iemand het juiste antwoord?
   Het betreden van een café is altijd toegestaan ter controle.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *