Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BURGEMEESTER SCHIEDAM IN DE FOUT MET HUISVERBOD

SCHIEDAM- De burgemeester van Schiedam heeft onterecht een huisverbod opgelegd aan een inwoner van zijn stad. Dat onderstreept de Raad van State in het Hoger Beroep dat door de burgemeester was aangespannen tegen eenzelfde uitspraak van de Rechtbank Rotterdam. Het huisverbod was gebaseerd op een rapportage van het Crisis Interventie Team.

De zaak draait om het besluit van 26 januari 2020 waarbij de burgemeester aan de inwoner een huisverbod opgelegd heeft voor de duur van tien dagen. Daaraan ging op 25 januari 2020 een incident vooraf, waarbij de inwoner in zijn woning zijn toen 17-jarige zoon met een hondenkauwbot op zijn arm heeft geslagen en een ruit in een deur heeft vernield, omdat hij dacht dat de zoon zijn wiet had gestolen. De zoon heeft na het incident 112 gebeld. Toen de politie kwam was de situatie weer rustig. De politie zag dat de zoon een verdikte elleboog had en dat de ruit gebroken was. De moeder van de 17-jarige, en de toenmalige echtgenote van de inwoner, was niet thuis toen het gebeurde.

De rechtbank heeft het besluit vernietigd, omdat zij van oordeel is dat het incident op zichzelf onvoldoende is om te spreken van gevaar. Hoewel het gedrag van de vader niet was geoorloofd, was de thuissituatie al rustig toen de politie arriveerde en is het incident verder niet onderzocht. Het besluit kan niet mede worden gebaseerd op een incident uit 2014, omdat daarover te weinig bekend is. Volgens de rechtbank mocht de burgemeester niet uitsluitend op grond van de verklaring van de inmiddels ex-partner ervan uitgaan dat hij haar destijds heeft mishandeld toen zij had aangekondigd te willen scheiden en dat zij daar aangifte van heeft gedaan.

De burgemeester heeft bij de Raad van State tevergeefs betoogd dat de Rotterdamse rechtbank het besluit ten onrechte heeft vernietigd. De vader heeft geweld gebruikt tegen zijn toen minderjarige zoon die daarbij verwond is.

3 reacties op “BURGEMEESTER SCHIEDAM IN DE FOUT MET HUISVERBOD

 1. Vader slaat zoon met kluif omdat zijn wiet misschien was gestolen. Als Charley Chaplin nog had geleefd werd dit een knaller van een lachfilm met Buster Keaton als stompzinnige burgemeester, Laurel & Hardy als vader en zoon en chaplin de agent en de regie.

 2. Op zich geen slecht idee, een film hiervan maken.
  Ik zou dan wel graag een rol voor ome Cor weggelegd zien.
  Alleen wordt het dan een tragicomedy.
  Aan die man is weinig leuks te zien.
  Moet wel heel vervelend voor hem zijn om regelmatig de pers te halen met foute ideeën.

 3. Laat die beste man toch gewoon lekker zijn gangetje gaan . Hij weet gewoon niet beter , net als heel die regering , die er gewoon een potje van maakt , en de burgers er uiteindelijk de dupe van zijn ……………Pfffffffff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *