Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

POLITIE VLAARDINGEN IN 87,1 % BINNEN 15 MINUTEN BIJ SPOEDMELDING

VLAARDINGEN- De politie is in Vlaardingen in 87,1% van alle spoedmeldingen binnen 15 minuten aanwezig. Bij de Regionale eenheid Rotterdam ligt dit percentage op 83,7%. De politie hanteert als streefwaarde om bij 90% van alle spoedmeldingen binnen 15 minuten aanwezig te zijn. Dat percentage is het streven dat de organisatie zichzelf heeft opgelegd.

De fractie van Beter voor Vlaardingen (BvV) heeft de cijfers opgevraagd bij burgemeester en wethouders. BvV: ‘In 2016 is aangegeven dat onder zogenaamde prio-1-meldingen ook: inbraak heterdaad, lastige winkeldief, verdachte situatie en omstandigheden, vermissing met urgentie verstaan moet worden en u hiermee gesuggereerd heeft dat niet alle prio-1-meldingen levensbedreigend zijn. Van de week bleek ook weer dat bij het betrappen van een winkeldief op heterdaad, agressie en geweld in het spel was en hierbij 2 medewerkers met messteken werden verwond en daarbij dus mensenlevens op het spel gezet worden. BvV is van mening dat bij deze meldingen wel degelijk vandaag de dag agressie en geweld aan te pas komt.’

Uit informatie van de politie blijkt dat Basisteam Waterweg (Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland) een gemiddelde score van 82,38% behaald op het behalen van de aanrijtijden bij prio-2 meldingen. Dit betekent dat de politie binnen 30 minuten ter plaatse is. De streefwaarde voor prio-2 meldingen is 77%. Informatie over prio-3 meldingen is niet bekend.

2 reacties op “POLITIE VLAARDINGEN IN 87,1 % BINNEN 15 MINUTEN BIJ SPOEDMELDING

  1. Als de politie met hogere snelheid naar een melding gaat om er eerder te zijn, staan de kranten weer vol met kritiek. Dan is het weer één en al commentaar van azijnpissers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *