Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

BEWIJSSTUKKEN MILJOENENSTROP GRONDVERKOOP SCHIEDAM

SCHIEDAM- De reactie rammelt van de gemeente Schiedam, op de bedenkelijke verkoopprijs van de grond onder het oude kantoor van de DCMR aan de ‘s-Gravelandseweg. Deze grond was bij de uitgifte in 1993 al 2,5 miljoen gulden waard, blijkt uit archiefstukken, terwijl ontwikkelaar V16 BV hier recent slechts 650.938,00 euro voor heeft betaald, om er een appartementencomplex te realiseren.

Een computerprogramma van het CBS berekent eenvoudig wat de huidige waarde van de grond daadwerkelijk is op basis van de guldenprijs van bijna 30 jaar terug. Er wordt een waardestijging voorgerekend van 67,7%. Dit alles nog helemaal los van de waardestijging door marktwerking en verandering van de bestemming: van kantoren naar koopappartementen met een extra woonlaag voor luxe penthouses.

Op het stadskantoor had men een maand nodig om te reageren op vragen over de opmerkelijke verkoopprijs van de grond. In de uiteindelijke reactie werd eind september nog ontkend dat de gemeentekas 3,5 tot 6 miljoen euro is misgelopen met de grondtransactie, waarvan de erfpacht pas af zou lopen op 1 juli 2049, omdat de gemeente de grond heeft verkocht op basis van een vierkantemeterprijs in plaats van een grondquote. Gegeven de computerberekening, de waardestijging en de ontwikkeling van appartementen komt de 6 miljoen euro toch aardig in de buurt…

1 reactie op “BEWIJSSTUKKEN MILJOENENSTROP GRONDVERKOOP SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *