RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

REKENING NA STROOMDIEFSTAL IN VLAARDINGEN-WEST

SCHIEDAM- Stedin claimt de betaling van 15.859 kWh aan verbruikte elektriciteit van D.L. B. uit Vlaardingen. De 28-jarige man wordt in verband gebracht met de hennepplantage die op 3 mei vorig jaar is ontmanteld in de Vlaardingse Westwijk.

Volgens het Openbaar Ministerie was de kwekerij sinds 29 januari 2022 actief in een pand in de Roemer Visscherstraat. De hennepkwekerij werd aangetroffen na een melding van wateroverlast. Deze wateroverlast ontstond doordat de watertoevoer niet afgesloten was. Dit heeft schade veroorzaakt aan het hele portiek. Er werden 186 planten gevonden. Ook werden 16 armaturen, 16 lampen en een paar koolstoffilters gevonden.

De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen.

Stichting Bestrijding Woonfraude en Hennepteelt kan gedupeerden [vastgoedeigenaren] ondersteunen met de aanpak en afwikkeling en het verhalen op dader(s) naar aanleiding van het aantreffen van een hennepkwekerij. Meer informatie http://www.sbwh.nl info@sbwh.nl of bel 085-273 52 77 @SBWHnl @VerHuurVeilig

Hennepkwekerijen vormen een risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.