Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS IS BLIJ DAT SCHIEDAM MILJOENEN INVESTEERT IN SCHONE ENERGIE

SCHIEDAM- Schiedam koopt voor 2 tot 4 miljoen euro aan extra aandelen in netbeheerder Stedin. GroenLinks is een groot voorstander van deze aankoop. Stedin is verantwoordelijk voor de netten voor elektriciteit en gas in onze regio. Met de investering van Schiedam en andere gemeenten is Stedin in staat de komende jaren flink te investeren in de infrastructuur voor schone energie.

Raadslid René Karens: ‘In Schiedam is de afgelopen jaren het aantal zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto’s enorm toegenomen. Particulieren en bedrijven kiezen steeds vaker voor schone energie uit wind en zon in plaats van fossiele brandstoffen. Dat is een goede ontwikkeling en daarom is het zo belangrijk om juist nu te investeren in het elektriciteitsnet. Alle gemeenten die eigenaar zijn van Stedin en deze investering doen nemen zo hun verantwoordelijkheid om ons elektriciteitsnet ook in de toekomst geschikt te houden voor duurzame lokale opwekking en gebruik”

De gemeenteraad steunde het voorstel en nam zelfs een door meerdere partijen waaronder GroenLinks ingediend amendement aan waarmee het college de mogelijkheid krijgt om, indien beschikbaar, niet ruim 2 miljoen maar tot ruim 4 miljoen aan nieuwe aandelen in te kopen.

1 reactie op “GROENLINKS IS BLIJ DAT SCHIEDAM MILJOENEN INVESTEERT IN SCHONE ENERGIE

 1. Fantastisch al die groene energie.
  Alleen jammer dat we geen land meer hebben om in te leven.
  De paar vierkante km die we in NL hebben worden volgebouwd met windmolens en zonnepanelen (o wacht alleen niet op de plekken waar GL ‘ers wonen!).
  Alternatief wordt het op de bank zitten met een vr bril,kunnen we zo van het landschap genieten.
  Zielig toch. Ach ik ben maar een Jan doedelzak,maar de geleerden komen ook na 20 jaar tot dezelfde conclusie
  En dan heb ik het nog niet eens gehad over de 1 miljoen woningen die erbij moten komen.
  Blijkbaar beschikt het rijk (en GL) over andere geografische kaarten dan de burger….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *