RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VRACHTAUTO STORT OP BUSJE VANAF A15 BIJ GORINCHEM

GORINCHEM- Op de A15 richting Nijmegen is bij Gorinchem een vrachtauto van een viaduct gestort en heeft daarbij een busje geraakt. De beide chauffeurs raakte lichtgewond. De bestuurders zijn alle twee zelfstandig uit de voertuigen gekomen en overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar het ongeluk.

Rond 08.15 uur vond het ongeluk plaats bij de Zandkade. Hierbij is de vangrails beschadigd geraakt en de rechterrijstrook is dicht. De schade wordt later vanavond hersteld en in de tussentijd worden zogenoemde barriers geplaatst, die de functie van de vangrails tijdelijk overnemen.

Achter het ongeluk ontstond vanmorgen een file van zo’n 70 minuten. De barriers die de kapotte vangrail tijdelijk moeten vervangen, zijn inmiddels geplaatst. De rechterrijstrook is weer vrijgegeven voor verkeer. De file neemt dan ook snel af en bedraagt op dit moment nog zo’n 3 kilometer met een vertragingstijd van bijna tien minuten. Tot de vangrail hersteld is, geldt een maximale snelheid van 90 kilometer per uur.

Naar verwachting kan in de loop van vanmiddag de rechterrijstrook worden vrijgegeven. Tot die tijd moeten weggebruikers rekening houden met verkeershinder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *