Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLUCHTELINGEN SCHIEDAM WEIGEREN TRAINING FINANCIËLE ZELFREDZAAMHEID

SCHIEDAM- Van alle inburgeraars in Schiedam willen onvoldoenden van hen vrijwillig deelnemen aan de training financiële zelfredzaamheid. Een deel vindt het eng om hun financiën uit handen te geven; een ander deel is al langer in Nederland en geeft aan de financiële huishouding al op orde te hebben, zo verklaart de gemeente de weinig succesvolle proef.

Er vindt 6 maanden financiële ontzorging voor vluchtelingen plaats. Wanneer de vluchteling daarna nog altijd onvoldoende financieel zelfredzaam is, kan de periode van financiële ontzorging verlengd worden.

De financiële administratie van de vaste lasten wordt de eerste 6 maanden geregeld door Stroomopwaarts (SOW). Het betreft huur, verzekering en energielasten. SOW is daarmee ook verantwoordelijk en aansprakelijk voor het op tijd betalen van de rekeningen.

Een deel van de in Schiedam gehuisveste vluchtelingen heeft problematische schulden. Verder zijn er regelmatig problemen met toeslagen en de terugbetaling van toeslagen aan de belastingdienst. Dit alles liet Vluchtelingenwerk al weten in het Jaarverslag 2015.

2 reacties op “VLUCHTELINGEN SCHIEDAM WEIGEREN TRAINING FINANCIËLE ZELFREDZAAMHEID

  1. Zolang die lui bij een verblijfsvergunning automatisch een bankpas krijgen blijft het probleem.
    Waar kan je als gelukzoekertje in een land een grote mond hebben een uitkering krijgen en de garantie dat je niet mag werken?
    Als je als Nederlander schulden bij de belastingdienst of gemeente pakken ze alles af, waar je jarenlang voor heb gewerkt. En WoonMin donderd je, je huis uit.
    Fijne regering weer de komende 4 jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *