RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘VOORINGENOMENHEID EN WILLEKEUR’ BIJ AFWIJZING FRANKELAND SCHIEDAM

SCHIEDAM- De subsidiebeëindiging van de Frankelandgroep op de wijkfunctie is gebaseerd op ‘subjectiviteit, vooringenomenheid en willekeur’. Dat schrijft directeur Ben de Koning van de Frankelandgroep in het bezwaarschift op de afwijzing. De activiteiten van de Frankelandgroep zouden niet passend genoeg zijn binnen het beleid van de gemeente Schiedam, zo heeft de organisatie te horen gekregen.

De Schiedamse subsidie voor ouderenactiviteiten gaat nu naar andere aanbieders, omdat deze nieuwe aanvragen van ‘betere kwaliteit’ zouden zijn. Voor De Koning onbegrijpelijk. De Koning: ‘Gaat het daarbij om een uitgebreider ingevulde aanvraag? Het invulformat voor de subsidieaanvraag leende zich niet voor lange antwoorden (simpelweg te weinig ruimte), waardoor bij ons de indruk ontstond dat een uitgebreide aanvraag, zoals wij in voorgaande jaren hebben ingediend, ongewenst was.’ Op grond van de langdurige samenwerking dacht de Frankelandgroep dat hun activiteiten wel bekend waren bij de gemeente. De Koning: ‘We hebben daarom gekozen voor het kort en bondig invullen van het format.’

Het stoort de directie van de Frankelandgroep ook dat er alleen naar de subsidieaanvraag is gekeken en dat ervaringen uit het verleden juist niet zijn meegenomen. De Koning: ‘Wanneer de leden van de beoordelingscommissie niet of onvoldoende bekend zijn met onze activiteiten vanuit het verleden, kunnen zij die ervaringen ook niet betrekken in de weging.’

4 reacties op “‘VOORINGENOMENHEID EN WILLEKEUR’ BIJ AFWIJZING FRANKELAND SCHIEDAM

  1. Frankeland voorziet zeker in een behoefte aan zorg. Maar de werkelijkheid is dat de zorg beneden maat is. Wat wel een werkelijkheid is dat dat de bestuurders van Frankeland te veel geld verdienen voor hetgeen zij doen dagelijks. De prijs vs kwaliteit is hier doorgeslagen richting de bestuurders.
    En dat geldt niet alleen voor Frankeland, dat is zo voor heel veel zorgverleners. Het is een verdienmodel over de rug van degene die verzorgd wordt en de belastingbetaler.

    1. René, wat is dit voor bullshit reactie. “Maar de werkelijkheid is dat de zorg beneden maat is.” Frankeland staat al jarenlang aan de absolute top van de zorg in Nederland. Frankeland haalt ook al geruime tijd regelmatig prijzen binnen die de uitstekende zorg die ze bieden bevestigen. Daarnaast gaat het hier over de afwijzing voor subsidie voor ouderenactiviteiten. Het is maar zeer de vraag of andere aanbieders op hetzelfde niveau die ouderenactiviteiten kunnen bieden en al helemaal of die ouderen die hier gebruik van maakten zitten te wachten op een opgedrongen verandering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *