WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUIM 5,5 TON NAAR ONBEKENDE PROMOTOR SCHIEDAM

SCHIEDAM- Met een bedrag van exact 561.472,- euro hebben burgemeester en wethouders de subsidie voor de Stichting Promotie Schiedam (SPS) vastgesteld voor het boekjaar 2021.

Het college zet toerisme in als pijler voor de Schiedamse economie, met de SPS als promotie platform. Vanuit de gemeenteraad werd vorig jaar al opgemerkt dat SPS een grote onbekende is. ‘Wanneer je rond gaat vragen of mensen weten wie of wat de SPS voorstelt krijg je vragende gezichten te zien’, zo luidde de kritiek.

Op het stadskantoor is die onbekendheid geen bezwaar. Burgemeester en wethouders reageren op de kritiek met: ‘Voor wat betreft de profilering en bekendheid van SPS, die gevormd wordt door een directeur, een aantal marketing medewerkers en medewerkers in het I-punt in de Waag, ofwel Schiedam Partners (de marketingorganisatie voor de stad), is het voor de Schiedammer vooral relevant de uitingen van de organisatie te kennen. SPS is voor de Schiedammer zichtbaar in de Waag en op evenementen. Maar ook door middel van hun S’DAM uitingen op banieren, mupi’s, in de Uitagenda die huis aan huis in de bus valt, via de S’DAM website en S’DAM social media kanalen. SPS ondersteunt evenementen-organisaties en ondernemers bij de marketingcommunicatie. Bekendheid van S’DAM is in 2018 gemeten onder Schiedammers. Hieruit bleek 72% bekend te zijn met S’DAM.’

1 reactie op “RUIM 5,5 TON NAAR ONBEKENDE PROMOTOR SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *