Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERKEERSOVERLAST VLAARDINGEN LEIDT OPNIEUW TOT VRAGEN

VLAARDINGEN- ‘Staat het onderwerp verkeersoverlast wel eens op het veiligheidsoverleg?’ Die vraag legt de fB voor aan het Vlaardingse stadsbestuur. Daarmee vraagt de fB opnieuw om actie tegen verkeersoverlast.

Ron Boers (fB): ‘De verkeersoverlast door onder meer veel te hard en gevaarlijk rijden (tot in de nachtelijke uren toe) en het gebruik van sportuitlaten met oorverdovende herrie inclusief explosies, is al jaren een probleem in Vlaardingen. Zeker de laatste weken loopt het weer de spuigaten uit. Een aantal van de straten waarover wij veel klachten binnenkrijgen zijn de Holysingel, Churchillsingel, Olmendreef, Pruissingel, Westlandseweg, Marathonweg en Van der Driftstraat. Daarbij is bekend dat geluidsoverlast en slaaptekort ernstige gevolgen voor de gezondheid kunnen hebben.’

9 reacties op “VERKEERSOVERLAST VLAARDINGEN LEIDT OPNIEUW TOT VRAGEN

 1. Een van mijn buren heeft een paar jaar geleden een van de (motor)herrieschoppers met naam en toenaam gemeld aan de wijkagent. Deze kon er weinig mee omdat het geen heterdaadje was. Dan denk ik dat de betreffende agent op zijn minst toch even een waarschuwende babbel kan maken met de motorrijder.

 2. We zijn hier al jaren mee bezig.
  Er ligt al zoveel informatie bij de wijkagenten maar het gaat gewoon vrolijk verder al meer dan 3 jaar kan je niet in je tuin of balkon zitten s,avonds zit je recht overeind en s,nacht kan je niet slapen.
  We hebben 4 maanden redelijk kunnen slapen met de avondklok ofschoon ze daar ook regelmatig schijt aan hadden.
  De avondklok is weer voorbij en het feest begint weer.
  Het gaat om de Utrechtlaan, kopenhagenlaan, Parijslaan, Amsterdamlaan enz.
  Dus heel holy noord en zuid.
  Er wordt heeeel hard gereden knallende uitlaten enz enz.
  Het zijn o.a. een oud type morris mini cooper een oud type renauld groen en blauw
  Een zwarte auto met gele reclame aan de zijkant.en nog 3 waarvan merk en type ontbreken.
  T is toch gods geklaagd dat bewoners dit weten al jaren geklaagd wordt bij de wijkagenten en dat er niets mee gedaan wordt.
  Ben nu ook blij dat t bij de gemeentelijke politiek ligt en dat we nu eindelijk een keer serieus genomen worden en dat we deze zomer weer buiten kunnen zitten en onze nachtrust weer krijgen.
  En nog een waarschuwing dat als er een kind of iemand anders wordt aangereden door zo.n klootzak moge we hopen dat de politie er eerder is dan de bewoners.
  En dan praten we nog niet over daelen in de wijk en rijden met ballonnetjes achter het stuur.

 3. Handhaven prima, maar alsjeblieft niet nóg meer drempels. De stad is er al van vergeven. En de Holysingel wordt al onderbroken door vele verkeerslichten.
  Motorrijders op de Olmendreef zijn inderdaad een kwelling, vooral in de bochten.

  1. Handhaven en meer controleren.
   Ben ook niet voor drempels maar als we hier onze rust mee terug krijgen dan moet t maar.
   En nogmaals t is niet alleen op de olmendreef maar in heel vlaardingen-noord.
   Het rondje Utrechtlaan-Amsterdamlaan-kopenhagenlaan-Parijslaan.

 4. Regel het gewoon net zoals in Duitsland, wanneer je aangehouden wordt met een te hoog aantal decibel, dik bekeuren en meteen ter plaatse zorgen dat er een originele uitlaat op komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *