Rijnmond Nieuws
RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GEHEIMHOUDING VERKOOP PANDEN DIRKZWAGERTERREIN SCHIEDAM

SCHIEDAM- De OuderenPartij Schiedam (OPS) krijgt alleen achter gesloten deuren meer te horen over de verkoop van een aantal panden op het Dirkzwagerterrein. De OPS wil van het stadsbestuur graag weten hoe de raad kan controleren of de panden van de gemeente voor marktconforme prijzen aan de ontwikkelaar (van Wijnen) zijn verkocht.

Het Dirkzwagerterein van bovenaf gezien. Hier mag alleen woningbouw komen. Een bijzondere afwijkingsbevoegdheid geldt voor de voormalige drilschuur aan het Groenweegje 13, dat naast wonen ook voor creatieve en ontwerp-technische bedrijvigheid mag worden gebruikt.
De OPS maakt uit de antwoorden van de wethouder op dat de gemeenteraad het hele proces, inclusief prijzen, vertrouwelijk te zien en te horen krijgt. Dat laatste vindt de OPS ook prima. Aanvullend wil de partij wel graag weten waarom 1 mei 2019 is gehanteerd, maar ook het antwoord op deze vraag valt onder de geheimhouding.

Uit het taxatierapport blijkt (pagina 10) dat de waardepeildatum is vastgesteld op 1 mei 2019. Vanuit de gemeenteraad wordt gevraagd of er een schatting kan worden gedaan om te bezien hoeveel hoger de taxatie uit zou vallen als de waardepeildatum wordt vastgesteld op 1 januari 2021. Het antwoord valt eveneens onder de geheimhouding.

Projectontwikkelaar Van Wijnen gaat op het oude bedrijfsterrein van Dirkzwager de komende jaren werken aan een gevarieerde buurt, waarbij rekening wordt gehouden met de bestaande historische uitstraling van het gebied, gelegen tussen de Noordvest en de Schie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “GEHEIMHOUDING VERKOOP PANDEN DIRKZWAGERTERREIN SCHIEDAM

  1. De gemeente heeft volgens de wet de verplichting schaarse goederen en vergunningen via een transparant en toegankelijk proces te verkopen. Deze panden hadden gewoon op een openbare veiling of via een zorgvuldig verkoopproces moeten worden aangeboden aan de markt en brengen dan record prijzen op in de huidige markt voor de gemeentekas. De gemeente had een lijst van eisen op kunnen stellen aan de kopers met wat ze wel en niet in de panden wil. Projektontwikkelaar van Wijnen is dik bevriend met ex wethouder Minhas die zelfs bij hen op de website staat/stond als ‘partner!!’
    Het Dirkzwager terrein, dat de gemeente eerst tientallen jaren heeft laten verloederen zonder in te grijpen, kan prima door meerdere partijen worden opgeknapt, nu gaat weer projectontwikkelaar van Wijnen met de dikke winst er vandoor zoals bij alle projecten die vooral wethouder Minhas zo voortvarend in gang heeft gezet. Waarom verkoopt de gemeente niet aan de hoogste bieder die voldoet aan de eisen: Betrouwbaarheid, goed plan wat de gemeente goedkeurt en opknappen maar! Onzin dat de wijk alleen in samenhang met de andere panden van Van Wijnen kan worden opgeknapt!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *