Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS VLAARDINGEN VREEST GASBORINGEN PERNIS

VLAARDINGEN- De fractie van GroenLinks (GL) in Vlaardingen maakt zich zorgen over het boren naar aardgas in Pernis. De NAM is voornemens om de gaswinning in het veld ‘Pernis-West’ te herstarten. GL: ‘Dit brengt de nodige risico’s met zich mee, zeker in petrochemisch gebied. Ook voor Vlaardingen hebben de winningsplannen van de NAM mogelijk gevolgen.’

Bij GL rekent men voor dat het veld Pernis-West valt in risicocategorie 2, wat een 19% kans op trillingen inhoudt gedurende de productieperiode, waarbij de sterkste te verwachten beving M4.0 is op de schaal van Richter.

Volgens de partij betreft de gaswinning in Pernis zogenaamd hoogcalorisch gas. Dat wordt gebruikt in de industrie, niet voor Nederlandse huishoudens. Ook heeft GL begrepen dat het Staatstoezicht op de Mijnen meldt dat de maximale restboringen qua volume verder gaan dan het volume in de oorspronkelijk afgesproken vergunningen. Dit alles vindt plaats in een dichtbevolkt gebied én in de nabijheid van veel gevaarlijke industrie.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “GROENLINKS VLAARDINGEN VREEST GASBORINGEN PERNIS

  1. Groen Links maakt zich altijd zorgen om handelingen waar op de economie drijft. Weten ze niet waar hun belachelijk hoge vergoedingen vandaan komen? Als er niet naar gas geboord mag worden, gun de bedrijven en particulieren dan een gezonde kerncentrale. Het liefst plaatst men die centrale op de grond van Jesse Klaver zoals hij die vogelvermalende windmolens op andermans erf laat plaatsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *