Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GASTEN KUNNEN RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND NIET OVERNEMEN

HOEK VAN HOLLAND- De exploitatie van recreatieoord Hoek van Holland kan niet worden overgenomen door de campinggasten en huisjesbezitters. Dat laat het Rotterdamse stadsbestuur weten naar aanleiding van vragen van de oppositie. ‘De exploitatie van een recreatieoord is geen publieke taak. Daarom stoot de gemeente deze taak af’, zo laat het gemeentebestuur weten.

De oppositiepartijen wijzen op de mogelijkheid waarbij bewoners van Rotterdam de kans krijgen om door middel van ‘Right to Challenge’ (‘Recht van Uitdaging’) de uitvoering van publieke taken op zich te nemen als zij met een plan komen dat beter is dan dat van de gemeente.

Met het afstoten van een de taak ‘exploitatie Recreatieoord’ verdwijnt ook het geld van de gemeente: het fundament onder Right 2 Challenge. De bewoners van het recreatieoord zijn officieel geen inwoner van Rotterdam. Voor de gemeente zijn het recreanten. Het is wel zo dat ongeveer de helft van de recreanten voor de Basisregistratie Personen (BRP) inwoners van Rotterdam zijn en daarmee bewoners.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

2 reacties op “GASTEN KUNNEN RECREATIEOORD HOEK VAN HOLLAND NIET OVERNEMEN

  1. Der kop van dit artikel en de conclusie moet zijn dat de recreanten niet gebruik kunnen maken van het ‘right to challenge’. Daar ging de vraagstelling over.
    De bewoners van het recreatieoord zouden wel degelijk het beheer en de exploitatie van het Recreatieoord kunnen overnemen. Zeker nu het niet meer als een taak van de Gemeente wordt beschouwd.

  2. Het overnemen van het recreatieoord door de huidige bewoners is de beste methode om het culturel erfgoed te behouden. Maar deze ‘right to challenge’ methode is hiervoor zoals ook Bram hierboven al beschrijft blijkbaar niet de juist methode. Dan zoeken we toch gewoon als Rotterdammers naar een wel geschikte methode om een Europeese aanbesteding te voorkomen. Want één ding is zeker dat zou vreselijke gevolgen kunnen hebben! Ons Immaterieel en inmiddels ook Officieel ‘Echt Rotterdams Erfgoed’ dat moeten we koesteren door niet te verkopen aan vastgoed handelaren en projectontwikkelaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *