WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

AANPAK STOFOVERLAST HOEK VAN HOLLAND LIJKT SUCCESVOL

HOEK VAN HOLLAND- Het zal pas na de zomer echt duidelijk zijn of de maatregelen tegen stofoverlast in Hoek van Holland nut hebben. De Rotterdamse wethouder Arno Bonte (GroenLinks) laat dat weten naar aanleiding van het uitblijven van klachten over zwarte stof in de afgelopen 4 maanden.

De bedrijven EMO en EECV in de Europoort hebben vorig jaar op verzoek van Bonte plannen van aanpak opgesteld met maatregelen om stofoverlast te voorkomen. De bedrijven geven beiden aan ervan overtuigd te zijn dat de extra maatregelen uit de plannen van aanpak voldoende zijn om de overlast weg te nemen. De plannen zijn nu in uitvoering gebracht. Bonte: ‘Omdat de ervaring leert dat rond de zomerperiode de meeste overlastmeldingen worden gedaan zal pas na de zomer echt duidelijk worden of de genomen maatregelen effect hebben.’

De DCMR blijft bij de bedrijven intensief toezicht houden en handhaaft wanneer nodig. Met het geïntensiveerde inspectieregime wordt bij beide bedrijven zeer frequent gecontroleerd op verspreiding van stof.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *