Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘LAAT TOERISTENTREINTJE HOEK VAN HOLLAND DIT JAAR NIET RIJDEN’

HOEK VAN HOLLAND- Het is beter om dit jaar geen toeristentreintje te laten rijden tussen het station Hoek van Holland Haven en het strand. Dat betoogt Ineke Vos (PvdA) in de Gebiedscommissie. Vos: “Dit jaar zou ik dat niet adviseren, omdat we in een hele bouwput zitten, omdat we heel hard bezig zijn met allerlei omleidingen om de lightrail te gaan laten rijden naar het strand.”

Op voorstel van de Gebiedscommissie is de aanbieder van het toeristentreintje weer benaderd door de gebiedsorganisatie met de vraag om in de zomer weer te gaan rijden. Vos: ‘Ik denk dat een treintje momenteel, of komend jaar, heel erg met vertraging gaat rijden in een toch al drukke omleidingsroute die we naar het strand hebben. Er moet wel gekeken worden hoe je van Haven naar het strand kan, maar dan moeten we wel zorgen dat het niet gaat leiden tot vertraging van het gewone dagelijkse verkeer.”

Het treintje is voor een bedrag van bijna 16.000 euro vorig jaar augustus en september ook elk weekend ingezet als toeristische rondleiding door Hoek van Holland, waarbij passagiers gevraagd is om een eigen bijdrage van 1 euro. Volgens de vervoerder zijn tussen de 50 en de 100 passagiers per dag meegereden, andere waarnemers hebben het over lagere aantallen. Geoordeeld wordt dat het matige gebruik van het treintje niet opweegt tegen de behoorlijke kosten, voor 2021 zal de pilot daarom niet herhaald worden.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *