Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

‘WOONTORENS A20 SCHIEDAM DANKZIJ WOONPLUS’

SCHIEDAM- Door steun van Woonplus heeft de gemeente Schiedam 18 miljoen euro van het Rijk ontvangen voor de bouw van woontorens op Schieveste (pal aan de A20). Dat is althans de overtuiging de OuderenPartij Schiedam (OPS). Het project is in elk geval sterk afhankelijk van een constructie die lijkt op co-financiering door de woningcorporatie. OPS-fractievoorzitter Maarten Reuderink spreekt dit uit tijdens de commissievergadering. Een tegenreactie van het college blijft uit, omdat een mogelijk debat op voorhand wordt afgekapt door commissievoorzitter Annebeth Wilton (VVD).

Reuderink (OPS): “Bij Schieveste wordt een deel van de woningen overgenomen en geëxploiteerd door Woonplus en daarmee is in ieder geval een deel van de garantie binnen. Dan kan je zeggen, oh, dat is geen co-financiering, je bent geen projectontwikkelaar, je snapt er niks van, maar wij hebben toch sterk het idee dat Woonplus zorgt dat Schieveste voor een deel te realiseren is. En als de heer Minhas zegt, dat is geen co-financiering, dat noem ik anders, daar heb ik een ander woord voor, dan vind ik het helemaal goed, maar het is toch wel heel duidelijk dat het project daar voor een deel van afhankelijk is. Als de wethouder dat wil ontkennen, dan mag dat van mij hoor. Als ‘ie dan ook nog zegt dat het geen co-financiering is, dan gun ik hem die triomf ook nog, maar ik geloof nooit dat Woonplus dat allemaal zomaar gedaan zou hebben.”

Nu de bijdrage van Binnenlandse Zaken is toegekend, moet de gemeenteraad zich binnenkort buigen over de vereiste gemeentelijke co-financiering van eveneens 18 miljoen euro. Dan ligt er van het college een voorstel tot dekking van dit bedrag en is er ook meer zekerheid over de grondopbrengsten van Schieveste.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *