WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

TANKS IN DE STRATEN WATERWEGGEMEENTEN

SCHIEDAM- De Koninklijke Marechaussee oefent vandaag met verplaatsingen van zogenaamde YPR-voertuigen in onze regio. De YPR-voertuigen worden gebruikt door de Bijstandseenheid van de Marechaussee.

Een YPR-pantservoertuig is opgewassen tegen vrijwel alle terreinomstandigheden en is amfibisch inzetbaar. Wat terreinvaardigheid betreft kunnen ze meekomen met de Leopard 2 gevechtstanks.

De Marechaussee uitvoering is blauw geschilderd en mist de ‘boeggolfkeerplaat’ die bij de andere uitvoeringen wordt gebruikt bij amfibisch gebruik. Wel beschikten de YPR’s van de Marechaussee over een dozerblad voor het opruimen van versperringen (bijvoorbeeld bij rellen). De YPR is met een dozerblad of ram niet meer amfibisch. Het voertuig kan worden voorzien van een 7,62mm mitrailleur. Er bestaat ook een speciale versie voor het bestormen van gekaapte vliegtuigen: de YPR-765 AAV (Aircraft Assault Vehicle).

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

21 gedachten over “TANKS IN DE STRATEN WATERWEGGEMEENTEN

  1. Avondklok, één persoon op visite, privé paramilitairistisch legertje, pantservoertuigen, vaccin paspoort, burgemeester die verplichte vaccinatie wil, voedselbank, partij gesubsideerd door vreemde mogendheid om onze democratie om zeep te helpen (5e colonne)?

    Een heel eng gevoel bekruipt mij. Zou bijna zeggen dat we teruggaan naar een hele enge tijd.
    Één voordeel van corona, mensen die de enge tijd persoonlijk hebben meegemaakt, zijn volgens jokkebrok Rutte bijna allemaal overleden aan corona.

    1. Die YPR was best een aardig ontwerp en standaard uitgevoerd met een stuk zwaar geschut maar er moest hier in Nederland, vast na de nodige lobby een veel te zwaar geschut van ander fabrikaat worden gemonteerd waardoor de nu veel te lichte tandheugels van de koepel steeds krakend vastliepen na een paar keer draaien of schieten. Gelukkig is de loop vrij makkelijk te demonteren en kon men dan met de gedraaide koepel tenminste nog thuiskomen…

      Die YPR’s naar Sebrenica sturen had dan ook weinig zin en de militairen aldaar kregen in plaats van behoorlijke bewapening behalve een scherpe zakdoek ook wat ouwe YP’s mee waarmee ze in paniek nog net over de vluchtende mensen heen zouden rijden en waarbij het ontwikkelen van de inbeslag genomen fotorolletjes toevallig mislukte…

    1. Hahaha, misschien wordt het tijd voor jullie om een online handeltje in guillotine bouwpakketten te beginnen…

      Wisten jullie trouwens dat de Franse Revolutie zijn oorsprong vindt in het feit dat het Franse Koningshuis en de adel belastingheffing hadden geprivatiseerd met als gevolg dat de bevolking de moord stak van de honger terwijl de belastingprofiteurs decadente feesten vierden.

      Zou Rutte het daarvan soms hebben afgekeken?

  2. I.d.d. dhr Sodenkamp.
    In 1789 begon de revolutie aangezet door Napoleon.
    Ook in Rusland is iets vergelijkbaars gebeurd. Het ‘gepeupel’ pikte het niet langer.

    Ik vraag mij af, waarom pantservoertuigen van de Kmar moeten oefenen in de straten van steden.
    Heb sterk het gevoel dat de overheid met een wet bezig is, zodra er rellen uitbreken het leger direct ingezet mag worden. Als op deze manier het plunderen en vernielen van winkels, gebouwen etcetera tegengehouden kan worden heb ik er geen moeite mee. Zeker op de manier zoals er rellen werden georganiseerd tegen de avondklok. Op deze manier kunnen we laten zien dat Nederland weer van ons is.
    Maar het mag niet zo kunnen worden dat zodra er een vreedzame betoging is, er naar dit bijzonder zware middel wordt gegrepen.

    En waar een aantal ministers hun ideeën vandaan heeft weet ik niet.
    Ik zie wel de gebroeders de Witt voor mij. Zeker hoe die aan hun einde kwamen. En Johan van Oldenbarnevelt eveneens niet te vergeten.

    1. Dat er allerlei idioten zijn die Covid ontkennen terwijl er zoveel (voornamelijk arme) mensen wereldwijd het loodje leggen is helaas een gegeven en de maatregelen zijn er dus echt niet voor niets, al is een avondklok natuurlijk een veel te zwaar middel dat bovendien tot voor kort elke legitieme grondslag mist, feitelijk omdat Rutte en vrinden Schiphol en KLM wilden behoeden voor faillissement en Wobke Hoekstra de aandeelhouders tevreden wilde houden met de stiekeme aankoop van aandelen KLM waarvoor de Tweede Kamer zelfs is gepasseerd, zo’n haast had men om via Schiphol de diverse nieuwe Covid-varianten te importeren, ondermeer door het slag idioten die zo nodig opeengepakt in vliegtuigen op vakantie moesten of zoals laatst in het Vondelpark onder de brug moeten ‘feesten’.

      Die vakantie/feest- idioten moet je aanpakken in plaats van een beperkte staat van beleg door te voeren, maar ja dat vindt Heineken natuurlijk niet leuk….

      1. Ach ja, een coronagelovigen. Had het kunnen weten.

        Die maatregelen zijn er zeker niet voor niets. Ze ondersteunen een wereldwijde hoax (of is het andersom) om ons via een viruspraatje van onze grondrechten, democratie en bezittingen te beroven. En ‘ze’ zijn de multitriljonairs op deze wereld. Zij zijn het die deze hele zooi financieren. We zitten in hun eindstrijd.

        1. En jij gelooft dat zoiets wereldwijd zou kunnen worden opgezet zeker? En al die doden zijn zeker poppen of opgegraven lijken die daarna her-begrafen…

          Dat is het probleem met religieuzen; die denken niet maar geloven, en die kun je dus werkelijk alles wijsmaken en daarbij projecteren die religieuzen hun psychische problematiek op ongelovige mensen die wel hun verstand gebruiken.

          Ik ben het volkomen eens met de maatregelen, al komen die veel te laat omdat Rutte c.s. carnaval vierende idioten niet tegen de haren in durfde te strijken, maar die avondklok klopt natuurlijk van geen kanten.

        2. Ach hou toch op, alsof je hier in Nederland eerder wel daadwerkelijk grondrechten zou hebben zeker!

          Bananen Koninkrijk Nederland kent niet eens een Constitutioneel Hof of onafhankelijke Staande Magistratuur en de rechter mag hier niet voor niets niet toetsen aan de Grondwet zodat allerlei obscure wetjes hier sinds jaar en dag kunnen worden ingevoerd.

          Alex Brenninkmeijer heeft daar over in 2015 al eens iets over opgemerkt…

    2. In Rusland was dat bijna 150 jaar later Martin waarbij de koninklijke familie is opgeruimd, redenen voor de Paus die de bui ook al zag hangen om corpratisme te bedenken op grond waarvan Benito Mussolini en later Adof Hitler furore maakten, gesteund door de internationale banken, groot-industrie en europese koningshuizen en adel.

      En dat corporatistische systeem met allerlei raden en commissies met dikbetaalde, meestal oud-politici waar de Tweede Kamer braaf de oortjes naar laat hangen, hebben we helaas in Nederland nog steeds. Zelfs het arbeidsrecht dat in Duitsland niet in 1945 meteen, maar in 1946 is afgeschaft om de boel weer te kunnen opbouwen zonder dat mensen van beroep zouden kunnen veranderen bestaat nog steeds in Nederland.

      ‘Bovenop dat ontslagverbod mits’ zou vanuit de PvdA doorbetaling bij ziekte de vrije arbeidsmarkt nog erger worden gesaboteerd en werd doorbetaling bij ziekte bedacht, en 3X raden waar dat vandaan kwam. Inplaats van die fascistische idioterie eindelijk eens af te schaffen sleutelde met name Lodewijk Asscher er vrolijk aan verder onder het mom van ‘verbeteringen’, ondertussen heel goed wetende dat wat hij er van maakte in de praktijk precies andersom zou uitpakken.

      Nu dan moeten werkgevers via allerlei slinkse en onnavolgbare regelgeving worden ‘ontzorgd’ om vooral het corporatistisch systeem en daarmee de dikbetaalde banencarousel maar in stand te kunnen houden, en die doorbetalingsplicht bij ziekte staat voor de on-vrije arbeidsmarkt met de inmiddels diverse vormen van al dan niet via het opgepoetste Gouwenstelsel opgezette regionale slavernij.

  3. Dat leger kan ook nu al wettelijk worden ingezet en ik breng hierbij de kraakrellen in herinnering waarbij ook pantser-rupsvooertuigen van de KMar werden ingezet ondersteunde daarmee de normale Politie.

    Wat verontrustender was is dat toen snipers op de daken waren gepositioneerd, vanuit diverse legeronderdelen geselecteerde militairen met grote schietvaardigheid.

    Die voertuigen met een pantser opgebouwd met aluminiumlegeringen als smoorlaag vallen overigens niet onder ’tanks’ en zijn van dichtbij overigens vrij eenvoudigvleugellam te maken via het loopwerk dat niet veel anders zal zijn dan van de voormalige Oostblok rommel die ik ooit nog eens heb moeten leren herkennen en als een soort holbewoner dan met korte golf zender met morse dan moest doorgeven, om later te leren dat de vijand je vanuit de lucht ook onder de grand zo zag zitten en zelfs na uren nog kon zien.

    Niks voor mij dus dat militarisme…

    1. Naar wat ik begrijp, kan de minister van veiligheid en justitie een motie indienen om militairen politietaken te laten uitvoeren. Hiermee bedoel ik niet de KMar, maar “gewone militairen”. Zo een motie kan wel een aardige tijd in beslag nemen. Als het bij wet is geregeld gaat het volgens mij sneller om militairen in te zetten.
      Persoonlijk heb ik er weinig op tegen dat de militairen de politie ondersteunen, maar moeten wel onder leiding van de politie staan.

      Het is overigens de vraag of het leger wel ingezet kan worden voor politietaken. Voor uitzonderlijke gevallen kan de politie een beroep doen op Defensie: bij dreiging van ernstig geweld, gewapende criminaliteit of terreur verlenen militaire eenheden steun aan de politie.
      Het inzetten van militairen voor ‘gewone’ politietaken kan niet zomaar. Zo hebben militairen geen opsporingsbevoegheid; ze mogen niet zo maar mensen aanhouden of spullen in beslag nemen. De Koninklijke Marechaussee heeft wél politie- en opsporingsbevoegdheden. Ook levert de Marechaussee steun bij gevaarlijke omstandigheden zoals het aanhouden van terroristen en vuurwapengevaarlijke verdachten, beveiliging van bedreigde personen en hulp bij gijzelingen, kapingen, overvallen of ontsnappingspogingen uit een gevangenis.

      1. Er dan zijn daar ook nog GBO’s, paramilitaire groepen bestaande uit mensen afkomstig uit allerlei ambtelijke diensten die breed kunnen worden ingezet en daarna meestal spoorloos verdwijnen. Die vallen niet onder Justitie maar onder Binnenlandse Zaken en de burgemeesters.

      2. In pricipe kan alles, en dat is maar goed ook als je zo hier en daar leest hoe het gepeupel dat al te makkelijk onbeheersbaar en levensgevaarlijk kan worden, zich meent te te moeten manifesteren. Wat echter niet wil zeggen dat de overheid daarbij de hand zou mogen lichten met wet- en regelgeving, als die er al is.

        1. Een bekende en niet al te slimme dorpsveldwachter was Bromsnor uit de verhalen over Swiebertje door Joh. van den Bogaart, en niet te vergeten de Rijksveldwachter uit het verhaal van Merijntje Gijzen van A.M. de Jong de schrijver die, omdat hij ook een anti-militaristisch boek had geschreven; ‘ Frank van Wezels roemruchte jaren’ later slachtoffer zou worden van een Silbertanne-moord tijdens de Duitse bezetting. Dat boek was overigens nog jaren na de Tweede wereldoorlog hier nog taboe voor dienstplichtig militairen.

      3. Uit een onderzoek van Cyrille Fijnaut naar de Nederlandse Politie en hoe die uiteindelijk is ontstaan uit allerlei corpsen komt naar voren dat het bloedlink is om militairen politietaken uit te laten voeren omdat de training er op is gericht uit te schakelen in plaats van te beheersen , waarbij voorbeelden worden aangehaald als het palingoproer in de Jordaan, een van de volksopstanden waarbij gericht is geschoten en doden zijn gevallen.

        Eigenlijk is et met de Nederlandse Politie, Marechassee en gemeentelijke en Rijksverdwachters altijd een zooitje geweest omdat steeds de macht van de Koning in acht moest orden genomen terwijl die formeel sinds de Grondwet van Thorbecke geen macht meer zou hebben. Er zijn diverse samenwerkingsverbanden georganiseerd die allemaal de mist in zouden gaan vanwege de onderlinge concurrentie en eilandjescultuur.

        Een tijdje hadden we daarna Rijkspolitie en Gemeentepolitie, en dat werkte aardig totdat het huidige Nationale Politie is opgericht en het management zijn intrede deed. Het is dus nog steeds een zooitje.

        Mijn overgrootvader was de hotemetoot bij de Amsterdamse haven- en waterpolitie en had in die tijd als eerste telefoon, waarbij soms ’s nachts werd opgebeld, dan moest een lid van het koninklijk huis uit de warme buurt weer eens half bewusteloos via de grachten met een bootje naar de overkant van het IJ worden afgevoerd waar dan een rijtuig en later een auto klaarstond.

        Daar over mocht uiteraard niet worden gesproken, maar diegenen waarop dat spreekverbod van kracht was zijn toch allang dood.

    1. Behalve dat ik als jongere al ongeschikt bleek en dat het leger niet wist hoe snel ze van me af moesten – niet omdat ik pacifist was, maar omdat ik graag zelf wilde kiezen hoe wat of wie – , kan het me allemaal geen reet schelen K.

      Ooit was er een koning die vanaf een schip de boel daar bij jullie al wilde platgooien…

    2. ‘Zie je die en die nog?’ ‘Nee, die is momenteel weer eens op oefening’; en dan verdwijnt toevallig elders op de wereld de een of andere fanatieke baard…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *