WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SLOOPKOGEL VOOR MARTINUSSCHOOL SCHIEDAM-TUINDORP

SCHIEDAM- Projectontwikkelaar 2D mag aan de slag met de locatie van de Martinusschool in Schiedam-Kethel. Het plan is om de oude school in de Iepelaan te slopen voor nieuwbouw die past bij de sfeer en de structuur van Tuindorp. Hiervoor is door het stadsbestuur gekozen, omdat restauratie van het bestaande gebouw niet haalbaar zou zijn. Wethouder Fahid Minhas (VVD) vindt dat Tuindorp hierdoor nóg groener en mooier wordt. Minhas: ‘Een plan dat laat zien hoe kwaliteit, duurzaamheid en leefbaarheid samengaan.’

Hoewel gekozen is voor nieuwbouw, zal een beeldbepalend, vertrouwd element behouden blijven. De oude klokkentoren neemt namelijk een prominente rol in binnen het ontwerp. Rondom de klok komen in totaal drie woonblokken van twee verdiepingen hoog die met elkaar worden verbonden via een gemeenschappelijke binnentuin. Elk blok telt zes grondgebonden woningen, gericht op huisvesting van senioren. Er is met twee verdiepingen gekozen voor een bescheiden bouwhoogte; de daken van de woonblokken zijn vrijwel identiek aan het dak van het huidige schoolgebouw. Hierdoor sluit het ontwerp goed aan op de omgeving. Op de daken komen zonnepanelen en beplanting.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 gedachten over “SLOOPKOGEL VOOR MARTINUSSCHOOL SCHIEDAM-TUINDORP

  1. Zo zie je dus dat protesten en acties van bewoners en gemeenteraadsleden helemaal niets uitmaken, het college heeft ‘besloten’ , om nog maar te zwijgen van de ruimtes van de daar werkzame kunstenaars.
    Tijd om de strijdbijl weer op te pakken !

  2. En ja hoor de heer Minhas heeft het voor elkaar…… Echt hè, Willems en wetens ondanks alle protesten van de bewoners drukt hij het gewoon door. Inderdaad wij burgers hebben geen flikker te vertellen.

  3. Meneer Minhas is een grote Creep die over alles en iedereen heen walst.
    Ik vind het schokkend dat wij als burgers geen enkel recht en spraak hebben in dit verdoemde land. Waar is ons klankbord? Wij beginnen niks tegen de staat, rijk, gemeentes hun wil is wet en wij mogen alleen maar braaf ja knikken. En stemmen heeft eigenlijk ook geen nut. Want als je ziet wat ons regeert, en volgend jaar weer gewoon, mijn maag draait er van om….. Mijn stem gaat blanco worden, niemand krijgt mijn stem………want er wordt toch niet geluisterd dus dan verdient niemand mijn stem….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *