Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL VLUCHTELINGEN IN DE ZORG

SCHIEDAM- Stroomopwaarts poogt via het project De Maatwerkplaats vluchtelingen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt via taalonderwijs bekend te maken met de arbeidsmarkt via vakroutes in de bouw, techniek, horeca en zorg. Dat laat het stadsbestuur van Schiedam weten in antwoord op vragen vanuit de gemeenteraad. Er wordt per individu gekeken wat nodig is voor de voorbereiding op de arbeidsmarkt waarna een plan van aanpak wordt opgesteld.

Stroomopwaarts biedt de vluchtelingen, naast individuele begeleiding door de werkconsulent ook trainingen aan, zoals sollicitatie en empowermenttrainingen en trainingen gericht op doorstroom naar kansrijke beroepen zoals de zorg.

Ook heeft Stroomopwaarts een samenwerking met UAF om hoogopgeleide vluchtelingen te begeleiden naar een studie en vervolgens een duurzame plek op de arbeidsmarkt.

Alleen in 2018 zijn al 77.000 zorgmedewerkers ontslagen als gevolg van bezuinigingen van het vorige kabinet Rutte. Hierdoor is er nu een groot tekort aan medewerkers en is de werkdruk torenhoog.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

9 reacties op “SCHIEDAM WIL VLUCHTELINGEN IN DE ZORG

 1. Begrijp ik het nu goed? 77.000 zorgmedewerkers ontslagen met als doel ze voor een krankzinnig bedrag te vervangen door terroristen? Lekkere bezuinigingen. Zou iemand die in de regering wil werken niet eerst een cursusje budgetteren moeten volgen?

  1. I.d.d. wordt er op dit moment veel geld in de zorg gepompt. Is alleen geen investering, maar achterstallig “,onderhoud” , wat jaren niet is gebeurd.

   Hetzelfde wat gebeurd met woningen van woonMin.

 2. Op dat werk zitten deze “vluchtelingen” heus niet te wachten. Eerst een opleiding Nederlands volgen om de ouderen te kunnen begrijpen. Daarna opleiding tot gediplomeerde. Werken in een 7 x 24 uurs bedrijf. Werken op feestdagen.
  Behulpzaam zijn voor ongelovigen. Onrein eten delen. Ga zo maar door.
  Dit alles kan je deze “”gelukzoekertjes” toch niet aandoen?
  Het is niet voor niets dat in de herkomstlanden het sterfte cijfer vele malen hoger ligt dan in westerse landen.

  Bouw anders verpleeg en ziekenhuizen voor mensen met een moslim achtergrond. Kunnen ze hun cultuur behouden en wordt Westers personeel niet meer geïntimideerd door patiënten en bezoek.
  Weet vrijwel zeker dat er wel ergens een potje is waar Erdolullo geld uit kan halen om dat in zijn provincie te bewerkstelligen.

   1. Ben benieuwd wat er met de Turken is gebeurd die naar een Turks ziekenhuis zijn gebracht vanuit Europa o.a. Nederland met corona.
    In Nederland werden ze, volgens Turkije, niet meer geholpen en werden ze “gedood”.
    Bij aankomst in Turkije gingen ze stukken vooruit.
    Je hoort hier niets meer van.

 3. Voorlopig zie ik alleen maar trainingen genoemd. Kost weer bergen geld en dan maar afwachten wat ervan terechtkomt.

 4. Ik weet zeker dat de ouderen ook geen zorgmedewerker willen hebben die ze niet kunnen verstaan, ze hebben al moeite om alles over te geven aan een autochtone zorgmedewerker dus dan wordt een allochtone zorgmedewerker die de taal niet machtig absoluut een no go…. Want een waanzinnig dom idee en dat geldt voor beide partijen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *