Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

OUD-OOSTELINGEN SCHIEDAM IN PUT: EINDE BUURTHUIS OUD-MATHENESSE

SCHIEDAM- Ook Schiedamse ouderen worden geraakt door de sluiting van wijkcentrum De Put in Oud-Mathenesse. ‘Hun buurthuis’ in de Pinkstraat 10 gaat definitief dicht per 31 maart. Weg zijn dan de wekelijkse kegelclub op vrijdagmiddag en de maaltijdvoorziening, waarbij twee maal per week wordt gekookt door vrijwilligers (soepje, hoofdgerecht en toetje).

Het ouderenwerk bij De Put is vooral populair onder bewoners van Oud-Mathenesse en het Witte Dorp, maar ook senioren die hun wortels hebben in Schiedam-Oost waarderen de activiteiten. Per e-bike komt een clubje vrouwen, die ooit woonden op de Hogebanweg en de Buys Ballotsingel, naar de Rotterdamse wijkvoorziening, vanuit Nieuwland en Groenoord. De vriendinnen weten nog niet waar ze elkaar vanaf maart weer kunnen ontmoeten.

Door de sluiting staat ook de 50 jaar oude Showband Oud Mathenesse binnenkort op straat. Mogelijk is er voor hen oefenruimte in het gebouw van basisschool Finlandia.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “OUD-OOSTELINGEN SCHIEDAM IN PUT: EINDE BUURTHUIS OUD-MATHENESSE

  1. Er is een wethouder die heel veel panden bezit. Hij heeft ongetwijfeld hart voor zijn stad en stelt u er vast wel een ter beschikking.

  2. Showband Oud Mathenesse staat gewoon op straat na 50 jaar. Helemaal niks Finlandia. Er is daar niks over bekend bij ons. Het zijn alleen maar praatjes maar de werkelijkheid is dus echt heel wat anders. Wij zijn aan het vechten voor een plek maar worden niet gehoord. We zijn het hoger op gaan zoeken. Leefbaar Rotterdam heeft ons gehoord…. Onze grote dank voor hun steun!

  3. Durf te wedden dat Denk wel weer één of ander potje geld kan aanboren om er een moslim migranten buurthuis van te maken. Geen potje? Geen probleem even een briefje naar Erdolul en het geld komt binnen via de ING bank. Laat je stem niet liggen op 17 maart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *