Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM WIL ZWAAR VERVUILDE WONINGEN OPSPOREN

SCHIEDAM- Hoe worden zwaar vervuilde woningen in Schiedam opgespoord? Het is een vraag die het stadsbestuur krijgt voorgelegd vanuit de gemeenteraad, nadat bekend is gemaakt dat woningcorporatie Woonplus vervuilde woningen gaat melden bij een meldpunt vervuilde woningen, zodat er duidelijkheid komt over hoe vaak dit probleem zich voordoet.

De gemeente heeft de ambitie om de komende tijd meer zich te krijgen op de problematiek
vervuilde woning om de aanpak de verbeteren. Dit zal vorm krijgen in het meldpunt dat op 1 januari is gestart.

Vorig jaar doken verhalen op over twee inwoners in Groenoord die onder zwaar vervuilde omstandigheden uit hun huis waren gehaald. Een van de bewoners leefde al 5 jaar zonder gas, water en elektra.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

11 reacties op “SCHIEDAM WIL ZWAAR VERVUILDE WONINGEN OPSPOREN

 1. Wat gaan we doen? Op kosten van de belastingbetalende burger een schoonmaakploeg inzetten? En dan over een half jaar weer? Zet die viezerikken zelf aan het werk of stop ze in een gesticht. Deze woningen zijn hard nodig voor mensen die er wél normaal mee willen omgaan.

   1. Je hebt gelijk Jannes, een gesticht is ook duur en misschien overvol met politici. Toch maar zelf hun zooi op laten ruimen dan? Of weer een paar geitenwollensokken erop zetten?

    1. Zelf op laten ruimen en dat dan door iemand 1 keer in de week laten controleren is het goedkoopste . Maar even tussen haakjes , Ik zou persoonlijk niet willen ruilen met iemand die zich zo vervuild en psychisch zwaar in de war is , Wij zitten makkelijk te oordelen vanachter een pc-tje , terwijl die mensen dingen mee hebben gemaakt waardoor ze zo zwaar in de war zijn geraakt .

 2. Ik heb een zwarvervuilde kelder waar twee manden afvoerwater binnen stroomt net als er helemaal geen afvoer leiding is , het stinkt en je vult giftige gassen en onze kinderen slapen erin (want kelders zijn gewoon in de gang en niet in aparte ruimte), helemaal onschuldig, want dit is niet veroorzaakt door iemand die hier woont maar door de slechte reparaties en geen will om dat te repareren , en je kan klagen en bellen zover je willt, ze praten over rechtzaken en andere langdurende oplosingen maar riool water blijft dagelijks stroomen en dampen …en wij mogen het hebben … kom mijn kelder opruimen AUB !

 3. Ben ervan overtuigd dat de meerderheid van deze vervuilers dit ook niet van plan waren.
  Ergens is er iets fout gegaan. Ik ken genoeg mensen die een goede partner, kinderen, baan en huis hadden. Door iets dramatisch kwam er een kortsluiting. Door al de bezuinigingen van de laatse jaren was er geen hulp voor deze mensen en belanden in de afgrond. Wat verwacht je in de toekomst als het corona gedoe over is?
  Alle middenstanders, ontslagen personeel, mensen in de zorg etcetera hebben heel wat te verduren, zal daar echt niemand tussen zitten die nu ook aan de rand van de afgrond zitten. Zowel financiël als psychisch?

 4. Het probleem ligt bij de overheidsinstanties, want die werken zo ontiegelijk langs elkaar heen. En dan heb je een WOT team maar dat zijn kids die net afgestudeerd zijn en totaal niet de kennis hebben en de drive om voor deze mensen die hun huis ernstig bevuilen een oplossing te zoeken en achter bewindvoerders aan te gaan die er ook een potje van maken. Allemaal eigen belang. Mensen raken steeds meer in een isolement en hebben totaal geen klankbord. Enne een vervuild huis is zo opgespoord hoor, maar gemeente Schiedam ik zou zeggen ‘knal er weer eens een onderzoek uit aan een extern bureau’ zijn jullie het beste in.

  1. Het probleem ligt niet bij de instanties maar bij de viezerikken. Het zou wat zijn, ik stort chemisch afval in het bos en het is de schuld van de boswachter. Het zijn vrijwel altijd huurhuizen waar dit gebeurt. Als zo’n viespeuk al een koophuis mocht bezitten zou hij gekke henkie zijn om dit te laten vervuilen. Het moet toch ooit eens verkocht worden. Met andermans eigendommen gaan ze zó makkelijk om.

   1. Het is helaas niet zo zwart wit.
    Er zijn i.d.d. geboren smeerlappen, vaak ook profiteurs van de maatschappij. En te beroerd om enige (legale) arbeid te verrichten.
    Helaas zijn er ook mensen die een bestaan als “smeerlap” nooit in hun brein was opgekomen.
    Ik heb teveel mensen de vernieling in zien gaan door verschrikkelijk veel ellende. Er zijn mensen die heel sterk zijn of zich sterk voordoen. En elke mens is (gelukkig)anders.

    Ik ken een treinmachinist, 10 x een springer voor zijn trein, niets aan de hand. De 11e x werd hij gillend van de trein gehaald. Nooit meer kunnen werken, huwelijk strande en ging vernieling in. Had huis van 3 ton en kinderen.
    Elk mens heeft een breekpunt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *