Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VERKIEZINGSBORDEN DENK VOOR BEHOUD MOSLIMSTEM SCHIEDAM

SCHIEDAM- Denk heeft een route met verkiezingsborden uitgezet van de ene naar de andere Turkse moskee in Schiedam. Onder het motto ‘Nederland is van ons allemaal’ laat de partij op de eerste plaats zien vooral voor de moslimstem te strijden en deze niet te willen verliezen. Vanaf de Muradiye moskee aan de Raam loopt de route met borden van Denk via de Parkweg en de Mgr. Nolenslaan naar de moskee aan de Dr. Schaepmansingel. Onderweg is bijna elke lantaarnpaal (om en om) voorzien van een bord met de oproep ‘Stem Denk’.

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart staat er voor Denk heel wat op het spel. Twee raadsleden van Denk in Schiedam staan voor die partij op de kandidatenlijst. Het gaat om Doğukan Ergin, de huidige fractievoorzitter van Denk in Schiedam, en het raadslid Gürcü Polat. Ergin staat op nummer 12 en Polat op nummer 10. Denk staat in de peilingen op maximaal 3 Kamerzetels.

Schiedam werd na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2017 nog gezien als bolwerk van Denk. De partij werd bij de gemeenteraadsverkiezingen de tweede partij van de jeneverstad, na de VVD. Maar Denk kwam in mei 2019, bij de verkiezingen voor het EU-parlement niet verder dan 6,7 % van alle uitgebrachte stemmen. Bij de Provinciale Statenverkiezingen in maart 2018 ging nog 7,8 % van de stemmen in Schiedam naar Denk.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

16 reacties op “VERKIEZINGSBORDEN DENK VOOR BEHOUD MOSLIMSTEM SCHIEDAM

 1. Ik vraag me af waar andere partijen zijn gebleven.
  In het verleden werden er grote houten ‘wanden’ op diverse plaatsen in de stad neergezet. Op deze konden alle partijen hun affiches plakken.
  Waarom kan dat niet meer, en moet de halve stad volgehangen worden met rotzooi.
  Ideetje van Denk?
  Wie ruimt die zooi op na 17 maart?
  Er zijn plaatsen in Nederland dat als de borden niet worden weggehaald door de partijen, voor elke bord 100 euro betaald moet worden om het op te laten ruimen.
  Als je vanaf de snelweg Schiedam in komt totdat je Schiedam verlaat zie je overal die borden. De gemiddelde Nederlandse Schiedammer zal niet op Denk stemmen.Ook vele moslims die ik ken stemmen niet op Denk, vooral Koerden en Armeniërs.
  Lui die er wel op stemmen worden heus wel gehersenspoeld via de moskee en Erdotv.
  Dit is provocatie van de eerste orde. Iedere partij heeft recht om campagne te voeren, maar dit gaat te ver. Ze hebben het wel voor elkaar dat vrijwel iedereen in Schiedam erover spreekt, veelal negatief, dat is het enige pluspuntje.
  Kijken wat er gebeurt bij de komende verkiezingen.

 2. Het wordt eens tijd dat ze een aantal partijen gaan verbieden , niet alleen Denk , maar ook FvD , Groen Links en nog meer van die geldkloppers die ons bakken met geld kosten en geen resultaten boeken .

 3. NB . Wat dat betreft had het Russisch communisme een groot voordeel , iedereen werken , eten kunnen kopen en alle neuzen dezelfde kant op . Het is ook geen ideaal systeem , maar werkt wel beter als in deze Democratie , waar splinterpartijen alles naar de klote helpen onder het mom van vrijheid van meningsuiting .

 4. Communisme gaat mij iets te ver.
  Teveel voorbeelden uit het verleden en heden die niet goed zijn. Socialisme is menselijker.

  Het kan nog gemakkelijker zijn, 2 partijen.
  Je bent ergens voor of tegen.
  Niet dat gezeur van; Ja maar……..en overal water bij de wijn doen, om je zeteltje te kunnen behouden.

  Al de splinterpartijtjes die zijn ontstaan door weg te lopen bij grotere partijen moeten verboden worden.
  Je stemt op een partij niet op een persoon.
  Als je uit een partij vertrekt lever je de zetel in.
  Zo is o.a. Denk ontstaan. Zieltjes winnen door als een (grijze) wolf in schaapskleren binnen de P.V.D.A. te infiltreren en dan (met hulp van Erdolullo) een eigen partij te beginnen.

  1. Martin , Heb je gelijk in , zullen we dan maar het Marxisme doen , net als mijn vriend Che Guevara en Fidel ……………………………….

 5. Ik heb begrepen dat ze een vergunning hebben gekregen van onze stadsbestuurders. Belachelijk, hadden ze maar abri plek moeten kopen. En ja, opruimen die troep na de verkiezingen

 6. I.d.d.en welke partij is op een na grootste partij vertegenwoord in de Schiedamse raad?
  Schiedam werd na de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2017 nog gezien als bolwerk van Denk. De partij werd bij de gemeenteraadsverkiezingen de tweede partij van de jeneverstad, na de VVD.
  En de VVD zal heus niet tegen die 5e colonne in bezwaar gaan. En betalen, is voor die lui een vreemd woord, om je overtuiging ten toon te stellen. Nu maken ze wel gebruik van de democratie, zolang het in hun voordeel is. Als jij niet uitkijkt loop je binnen 10 jaar met een verplichte hoofddoek en vieren we ramadan ipv Kerstmis.

    1. Ze proberen het een keer met de verkeerde, dat wordt dan vast alr racisme bestempeld of buiten het nieuws gehouden..

 7. Ik ben tegen vandalisme en voor vrijheid van meningsuiting. Zal ook niet oproepen tot vernielingen en geweld.
  Maar ben toch een beetje trots op enige burgerlijke ongehoorzaamheid in dit geval, om die borden weg te halen. Het is ook verkeersveiliger voor het zicht van weggebruikers. Ik vermoed dat, dat de reden is dat ze weggehaald zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *