Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

MEER TIJD NODIG VOOR AFBLAZEN LEGBATTERIJ OP GRENS SCHIEDAM-OOST

SCHIEDAM- Het is nog niet duidelijk of er inderdaad een streep gaat door het plan voor een drijvende schuur met 7.000 kippen in de Merwehaven nabij Schiedam-Oost. Verantwoordelijk wethouder Bert Wijbenga (VVD) heeft meer tijd nodig voor interne afstemming, nu de Rotterdamse gemeenteraad in november heeft bepaald dat op voorhand geen vergunning mag worden verleend aan een aanvrager die daarmee de komst van een drijvende legbatterij mogelijk wil maken.

‘Om deze afstemming op een zorgvuldige manier te laten plaatsvinden is extra tijd nodig’, laat de wethouder weten aan de gemeenteraad. Wijbenga: ‘Ik verwacht uw raad uiterlijk 1 mei 2021 een afdoeningsvoorstel voor te leggen.’

De Partij voor de Dieren (PvdD) in Rotterdam heeft grote moeite met de komst van de legbatterij uit het oogpunt van dierenwelzijn. Een raadsmeerheid steunt de partij daarin. De PvdD herinnert het stadsbestuur van de havenstad daarnaast aan een eerdere opstelling van de gemeente tegenover de komst van een drijvende schuur: een pluimveehouderij betekent meer gezondheidsrisico’s voor omwonenden.

De zogenoemde ‘Floating Farm Poultry’ zou komen te liggen naast de al bestaande drijvende boerderij ‘Floating Farm’ waarop momenteel koeien worden gehouden.

Op 12 november kwam een kalfje in het water van de haven terecht door een misstap. Het dier kon ternauwernood van de verdrinkingsdood worden gered.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *