Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

HOOGBEJAARDE VLAARDINGERS (85-89) KRIJGEN ALS EERSTE PRIK

VLAARDINGEN- Hoogbejaarde Vlaardingers krijgen als eerste de covid-prik (gentherapie dat zich in een testfase bevindt). De gemeente Vlaardingen werkt aan een eigen vaccinatielocatie in gebouw C van het voormalige Unileverterrein aan de Oliver van Noortlaan. Alles is erop gericht om de locatie mogen ingericht te krijgen. Dit betekent nog niet dat de locatie ook open is: het is aan de GGD om dit aan te geven.

Inwoners ontvangen een oproep op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Mensen worden door het RIVM uitgenodigd op basis van leeftijd. Vanaf eind januari zijn 85-89 jarigen uitgenodigd. Inmiddels ontvangen ook inwoners in de leeftijd van 80-84 jaar een uitnodiging op de deurmat.

Er zijn tot vorige week al 35 meldingen van overlijden na toediening van de prik, meldt Bijwerkingencentrum Lareb. Het betreft 31 mensen van 80 jaar of ouder en 4 ouderen tussen de 65 tot 79. Kort na het uitdelen van de prik vonden in Nederland vijftien sterfgevallen plaats van zogenaamde gevaccineerden. Volgens Lareb zijn ook 3945 meldingen van bijwerkingen binnengekomen. Daarvan kwamen 3692 meldingen na de prik van Pfizer/BioNTech. Daarnaast ontving het centrum 204 meldingen over bijwerkingen met de prik van Moderna. In 49 meldingen was het type prik niet ingevuld.

In januari doken al berichten op van het overlijden van 33 Noren boven de 75 na hun inenting met de Pfizer-prik.

Dichterbij huis: Vijftig bewoners van verpleeghuis Hoppesteyn in Rotterdam-Crooswijk kregen 2 weken terug klachten één dag na de eerste prik. Alle 50 kwamen positief uit de PCR-test waarop wereldwijd het covidbeleid wordt gebaseerd.

Israël is wereldkampioen prikken zetten tegen ‘het virus’.  Ondanks het razende tempo heeft Israël de nationale lockdown verlengd, coronaboetes verdubbeld en houdt men het internationale vliegveld van Tel Aviv gesloten. Het aantal positieve PCR-testuitslagen daalt nauwelijks.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “HOOGBEJAARDE VLAARDINGERS (85-89) KRIJGEN ALS EERSTE PRIK

 1. Deze mensjes zijn toch een proefkonijn?
  Gemiddelde leeftijd is rond de 84 jaar v/m.
  Dat betekent dat deze oudjes al ruim in de reservetijd zitten. Uiteraard wil iedereen zijn bed/overgroot/ ouders lang bij zich houden.
  Maar willen deze mensjes dat ook?
  Heel veel hebben onderlichende ziektes en ongemakken, slikken hele dozen medicijnen ook met veel bijwerkingen.
  De meest voorkomende ziekte is dementie en “eenzaamheid”.

  Door allerlei bangmakerij laten deze mensjes zich overhalen door, veelal zorgmedewerkers in verpleeghuizen, en familie. Het project vaccinatie moet slagen, er is een te groot belang.

   1. Makkelijk om het vaccin de schuld te geven. Het wordt nu toegediend aan mensen met een nog zeer korte tijd te leven. De meesten hadden er zonder vaccin waarschijnlijk ook niet meer geweest.

 2. Dat is het helemaal.
  Vele mensen die nu overlijden zijn vrijwel allemaal mensen van zeer hoge leeftijd met onderliggende kwalen. Ook jonge mensen met onderliggende kwalen sterven aan corona. Al deze mensen lopen ook een heel groot risico te sterven door elke griep of virus. Door het vaccineren krijgt het lichaam, waarschijnlijk, een zo grote klap dat het in verdediging gaat. Dat kan een versleten lichaam niet verdragen. Het vaccin versneld het, vermoed ik als leek. Ook kan dit bij gezonde mensen gebeuren, die zullen niet zo snel overlijden maar wel ziek worden.
  Tot nu toe, heeft 98% van de bevolking geen tot weinig last van corona, die positief zijn getest.

  Het RNA vaccin is dan wel uitgebreid getest, zeggen de ontwikkelaars en overheden, maar de testen zijn max een jaar, wat gebeurt er over 5 , 10, of 25 jaar?
  Ik wacht op een ‘ouderwets’ vaccin gebaseerd op eiwit.
  Softenon was ook geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *