Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

RUIMTE VOOR ANDERE PLANNEN HUISJES HOEK VAN HOLLAND

HOEK VAN HOLLAND- De lucht is geklaard tussen de Gebiedscommissie en de Recreanten Advies Raad (RAR), het door de gemeente Rotterdam ingestelde adviesorgaan namens de bewoners van het recreatieoord Hoek van Holland. Er is toch ruimte ontstaan om over andere toekomst varianten voor recreatieoord Hoek van Holland te kunnen en mogen praten. Dat meldt de Gebiedscommissie in een verslag over de gesprekken tussen de belanghebbenden. Uit het verslag: ‘Niet dat daarmee het voorstel van het college van tafel is, maar het geeft wel ruimte voor nadere reflectie.’

Het gemeentebestuur is vorige week in eigen huis opgedragen een nieuwe visie te ontwikkelen in overleg met de RAR en de Gebiedscommissie. Daartoe heeft de gemeenteraad unaniem besloten. De nieuwe visie voor het recreatieoord moet uiterlijk in augustus aan de gemeenteraad worden voorgelegd.

De opvatting binnen de Gebiedscommissie als bij de RAR is dat de benodigde aanpassingen aan het recreatieoord niet noodzakelijk verbonden zijn met verkoop van het huisjespark en camping. En zeker niet met een verkoop op basis van een EU-aanbesteding. Het Rotterdamse stadsbestuur was dat wel van mening en heeft daarover de gemeenteraad geïnformeerd en daarmee een heel proces, bestuurlijk en maatschappelijk, in gang gezet.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “RUIMTE VOOR ANDERE PLANNEN HUISJES HOEK VAN HOLLAND

 1. Er zijn gelukkig al de nodige activiteiten ontwikkeld, om de verkoop aan een commerciële partij te voorkomen.
  De eigenaren van de huisjes en stacaravans willen geen grootschalige en dure voorzieningen… Hoek van Holland kan best een vier-seizoenen badplaats worden zonder dat ons Recreatieoord daar een actieve rol in speelt
  Er zijn de nodige voorbeelden uit den landen, waar parken en campings zijn verkocht. En waar na enige tijd geen rekening meer werd gehouden met garanties en beloftes, maar waar mensen toch hun plekje of huisje zijn kwijtgeraakt.
  Zo,n mooie plek als ons Recreatieoord moet men koesteren!!

 2. Zo’n ‘plekkie’ daar moet je zuinig op zijn. Immaterieel en cultureel Rotterdams erfgoed. Het oudste Recreatieoord van Nederland. Bijna 100 jaar cultuur! Deze bewoners en de vele duizenden bezoekers zijn al een hele goede Hoekse toeristische attractie op zich. De bewoners voelen zich Hoekenees en zijn de beste reclame voor deze schitterende badplaats die je maar zou kunnen wensen. Laten we dat zo houden en nog mooier maken dan het nu al is! Dit is veel, maar dan ook veel te waardevol om in te ruilen voor opnieuw zo’n basis vakantiepark! Daar hebben we er al te veel van in Nederland. Dit Recreatieoord heeft juist klasse door zijn eenvoud en puurheid. Wat een slecht idee die omstreden verkoop met een nog slechtere bewust gekozen startdatum net 3 dagen na de gebruikelijke wintersluiting. Schande gewoon!! SCHANDE!!

 3. Waarom moet ons recreatieoord moderniseren, wat?
  Waarom moet alles groter, mooier, duurder?
  Waarom moeten de Hoekenezen bij ons komen recreëren? Hebben ze daar zo’n behoefte aan , of wordt die behoefte gecreëerd?
  Moeten deze wethouders hiermee scoren?
  Laat ons rustig hier verblijven en genieten….
  En luister naar onze eigen ideeën over het park.
  Verwaarloosde huisjes/ caravans opknappen of afbreken. Geen stukjes grond verkopen om opnieuw te bouwen., terwijl de afstanden naar de buren te klein zijn.
  Verruiming van de regels om huisjes te verfraaien enz
  Heb vertrouwen in de bewoners en laat ze trots zijn op dit oudste recreatiepark van Nederland.
  We gaan ervoor…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *