Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITZWAAIEN MS IONA OP NIEUWE WATERWEG

SCHIEDAM- Het cruiseschip ms Iona is morgenmiddag te zien op de Nieuwe Waterweg. Momenteel ligt ze in Rotterdam bij Cruise Port Rotterdam in verband met een proefvaart (technical call) zonder passagiers. Volgens planning vaart ze dinsdag om 17.30 uur langs Schiedam. Tegen 18.00 uur is ze te zien bij de Maasboulevard in Vlaardingen. Om 18.30 komt ze langs Maassluis. En tegen 19.00 uur kiest ze het zeegat bij Hoek van Holland.

De Iona is het nieuwe cruiseschip van P&O Cruises dat volledig vaart op vloeibaar aardgas (LNG).

Iona heeft 17 verschillende eetgelegenheden aan boord, waaronder acht restaurants die zijn aangewezen als ‘select dining’, en 12 verschillende bars. Ook zijn er16 bubbelbaden en 4 zwembaden. In het midden van het schip bevindt zich een atrium met drie dekken dat fungeert als de hub voor entertainmentactiviteiten, terwijl het ook is voorzien van driedeksglaspanelen die naar buiten uitsteken voor uitzicht over zee.

Cruise Port Rotterdam hoopt het ms Iona later dit jaar nog eens terug te zien met passagiers.

Vanaf komend voorjaar wordt de Nieuwe Waterweg weer druk bevaren door cruiseschepen die koers zetten richting Cruise Port Rotterdam. Een van de hoogtepunten komt op 6 juni langsgevaren: Queen Mary 2.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

3 reacties op “UITZWAAIEN MS IONA OP NIEUWE WATERWEG

  1. Wijken moeten aardgasvrij en dit schip?? Vloeibaar aardgas. Kan der niet zo’n Groen Links elektrisch fluistermotorretje in? Met van die milieu onvriendelijke accu’s?

  2. Zonde van zo groot schip te laten varen zonder passagiers.
    Ik weet heel veel mensen die het hier in ons Nederland zich niet begrepen voelen, zich hier achtergesteld voelen of er een zooitje van maken.
    Breng deze mensen met dit schip terug naar hun geboorteland.

    Dit schip is vele malen beter dan roeiboten, van alle luxe voorzien, dus diverse politieke partijen kunnen daar niet over klagen, DENK ik.
    Weet vrijwel zeker dat de kades van Rotterdam tot en met Hoek van Holland vol staan om deze mensen uit te zwaaien met onze driekleur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *