Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN OM SCHIEDAMSE JONGEREN IN CRISESTIJD

SCHIEDAM- D66 wil weten of het Schiedamse gemeentebestuur de signalen herkent dat jongeren lijden onder de crises. Raadslid Jarle Lourens (D66) heeft schriftelijke vragen ingediend bij het college. Lourens signaleert dat in de media al maanden berichten verschijnen over jongeren, die onevenredig hard getroffen zouden worden door de crisis (veroorzaakt door de lockdown).

Lourens: ‘Inmiddels lijkt het merendeel van de jongeren last te hebben van burn-out klachten en is er een stijging van het aantal jongeren met suïcidale klachten. Het niet fysiek naar school kunnen, veel thuiszitten en weinig sociale contacten zijn bovendien schadelijk voor hun ontwikkeling. Verschillende gemeenten ondernemen daarom actie. Dit doet men in samenwerking met andere partijen, zoals scholen. Ook het Rijk heeft extra financiële middelen aan gemeenten ter beschikking gesteld om jongeren meer perspectief te bieden. De fractie van D66 maakt zich ernstige zorgen om het welbevinden van onze jongeren en is van mening dat er nu actie nodig is om jongeren door deze crisistijd heen te loodsen.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

8 reacties op “ZORGEN OM SCHIEDAMSE JONGEREN IN CRISESTIJD

 1. Het is voor iedereen verschrikkelijk. Niet alleen voor de jongeren. Die hebben sowieso veel sociale contacten middels dat telefoontje waarmee ze dag en nacht voor hun neus zitten. Opoe die haar laatste maanden slijt in een verzorgingshuis kan bijvoorbeeld nooit meer haar kinderen of kleinkinderen knuffelen voor ze voorgoed verhuisd. Kom op met die vaccinaties. We willen weer gewoon leven. Met die paar honderd injecties per week wordt het een tienjarenplan. Stop met debatteren, begin te prikken.

  1. Een gratis tip voor het D66 gevalletje: TERUG NAAR NORMAAL!!!

   Met dat gevaccineer verpest je slechts je natuurlijke afweer. Ben je straks echt de klos bij een volgende natuurlijke jaarlijkse griepgolf.

   De maatschappij openstellen is echt niet het doel van de overheid om alles en iedereen te vaccineren. Tijdens de wedstrijd worden niet voor niets telkens de regels veranderd en de doelpalen verzet.

    1. Er is weer een ballonnetje opgelaten om de covid 19 besmettingen lekker kunstmatig hoog te houden.

     De volks vern***kers moeten hun noord Koreaanse terreur wel kunnen blijven verdedigen.
     Als je hoofdpijn e/o moeheid hebt is het nieuwe dringende advies; testen!
     Op deze manier komen er bij mensen covid 19 naar boven die anders nooit als besmet zouden zijn geregistreerd. 98% van de bevolking heeft geen tot milde symptomen.
     Hoeveel mensen zijn er positief getest met , snotneus, hoesten, koorts, benauwdheid, en straks ook met hoofdpijn en moeheid.ondanks dat vrijwel iedereen wel eens deze klachten heeft en daarvoor nooit naar een dokter gaat. Als je dan je huisarts raadpleegt krijg je als advies;
     blijf thuis, slik paracetamol, na een week ben je uitgeziekt.
     Ik vermoed een heel groot percentage die dit hebben meegemaak nooit meer een huisarts raadplegen. Maar nu MOET je, je bij alles laten testen, straks ook nog als je aan de schijt bent?
     Uiteraard zal ik niet ontkennen dat je niet aan covid 19 kan sterven. Maar dat zijn over het algemeen hoog bejaarden en zwakkeren, die ook sterven aan elke griep. Elk leven is er één, maar de dood zal je moeten accepteren, het hoort bij het leven.

     Ik hoop niet dat het gebeurd, maar waar blijft die gigantische grote derde uitbraak, waarvoor de avondklok, middenstand gesloten moest ingesteld worden en uitstel uitstel van onderzoeken en operaties waardoor er velen sterven?

 2. Er is het afgelopen jaar niemand aan een gewone griep gestorven Martin, dus we gaan er wel op vooruit. En als iemand van ruim 100 jaar oud sterft kunnen we altijd het vaccin de schuld geven, anders had diegene nog wel 40 jaar geleefd. Elluk nadeel hep sjijn foordeel zei Cruyffie ooit.

 3. I.d.d. elluk nadeel het sjijn foordeel.
  Avondklok = lekker rustig op straat.
  Winkels gesloten = geen grote uitgaven
  Geen kapper = allemaal binnenkort kim Jong – un kapsel.
  ‘Vermeende’ oversterfte = verlagen aow leeftijd.
  1 persoon op visite = hoef niet naar mijn 92 jarige schoonmoeder.
  Ff kuchen bij bushalte = enige passagier in bus.

  1. Vergeet het milieu niet Martin, die groene gekkies moeten nu stikgelukkig zijn nu er minder wordt gevlogen en gereden. De lucht is nog nooit zo schoon geweest. Kunnen we weer lekker naar 140 km/h i.p.v. 100 km/h. Je kunt alleen nergens heen want alles is toch dicht en binnenkort i.v.m. faillissement vervangen door staatsbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *