WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

ZORGEN OM REGISTREREN GEGEVENS SMARTPHONES MAASSLUIS

MAASSLUIS- ‘Welke wettelijke grondslag heeft de gemeente voor het monitoren van bezoekersaantallen in Maassluis?’ Het is een van de vragen die D66 voorlegt aan het stadsbestuur, nu de gemeente heeft aangekondigd om voor een periode van 3 jaar een contract aan te gaan met bureau RMC om de bezoekersaantallen in Maassluis in kaart te brengen en zo beter de effecten van activiteiten in de stad te kunnen monitoren.

In het collegebesluit staat dat men zich geen zorgen hoeft te maken over een schending van privacy, omdat er geen persoonlijke data wordt geregistreerd. Er worden enkel MAC-adressen van smartphones geregistreerd. D66: ‘Volgens de Autoriteit Persoonsgegevens1 is het MAC-adres van een telefoon een persoonsgegeven en mag wifi-tracking volgens de AVG slechts onder zeer strikte voorwaarden worden gebruikt. Hoewel een MAC-adres op zichzelf niet de identiteit van een persoon onthult, gaat het toch om persoonsgegevens . Op basis van het collegebesluit van 15 december 2020 kunnen wij niet beoordelen of de privacy van inwoners en bezoekers wordt geschonden.’

D66 wil onder meer weten in welke specifieke gebieden de monitoring wordt toegepast. Tot welke periode de geanonimiseerde gegevens worden bewaard? En hebben bezoekers en bewoners de mogelijkheid om registratie van hun gegevens vooraf te weigeren?

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “ZORGEN OM REGISTREREN GEGEVENS SMARTPHONES MAASSLUIS

  1. Ik heb het niet zo op dat linkse privacygelul. De enigen die er garen bij spinnen zijn mensen die dingen doen die niet door de beugel kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *