Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

UITSTEL KAPPEN BOMEN MAASSLUIS

MAASSLUIS- Het kappen van de bomen aan de Stadsmolen in Maassluis is uitgesteld. Eigenlijk zouden medewerkers van Stadsbedrijf en aannemer Andeweg bv op maandag 8 februari starten met het vervangen van achttien eikenbomen, maar vanwege de sneeuwval en de vrieskou is de start van deze werkzaamheden uitgesteld tot 22 februari.

De bomen aan de Stadsmolen zijn te groot geworden voor de omgeving en door hun leeftijd is er gevaar voor het vallen van takken. Voor de werkzaamheden is een kapvergunning verleend.

Om de bomen veilig weg te kunnen halen, sluit de gemeente tijdens de werkzaamheden een aantal parkeervakken af. Dit wordt vooraf met borden aangegeven. Het kappen van de bomen staat gepland voor maandag 22 februari 2021. Stadsbedrijf herplant vanaf dinsdag 23 februari direct nieuwe bomen aan de Stadsmolen. Eventuele schade aan de groenstrook of de straat wordt aansluitend hersteld. De werkzaamheden duren naar verwachting 4 dagen. Bij strenge vorst worden deze plant- en herstelwerkzaamheden later uitgevoerd.

Voor de 18 eikenbomen komen 24 andere bomen in de plaats. Stadsbedrijf plant vier soorten: berken, Japanse sierkersen, amberbomen en valse christusdoorns. Het planten van verschillende soorten bomen draagt bij aan de biodiversiteit in de stad. Ook wordt de kans hiermee kleiner dat de bomen eventuele ziektes verspreiden.

De gekapte bomen worden afgevoerd. De grote stammen worden hergebruikt als speelelement in de nieuwe natuurspeeltuin aan de Marislaan.

Stadsbedrijf en Andeweg bv proberen de overlast tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *