WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

GROENLINKS VLAARDINGEN PLEIT VOOR BOOMFEESTDAG

VLAARDINGEN- Wat is de stand van zaken rond de inzet op groen-blauwe schoolpleinen in Vlaardingen? Het is een van de vragen waarmee GroenLinks komt richting het stadsbestuur. De partij hoopt dat basisscholen op woensdag 10 november aanstaande ook mee kunnen doen aan de Boomfeestdag om met zoveel mogelijk kinderen bomen en struiken te planten op en rond de basisscholen.

Neill Voorburg (GroenLinks): ‘Op 15 februari 2021 ontving de gemeenteraad een brief van “Stichting nationale Boomfeestdag”. Deze organisatie heeft middels de Groene Schoolkaart inzichtelijk gemaakt hoe groen de omgeving van onze basisscholen is. Een basisschool in een groene omgeving is positief voor de gezondheid van kinderen, leerkrachten en omwonenden. Uit de “Groene Schoolkaart” blijkt dat een aantal scholen in Vlaardingen in een (redelijk) groene omgeving staan. Echter is dat bij niet alle scholen het geval. Zoals u weet is GroenLinks groot voorstander van het vergroenen van onze stad en gunt alle kinderen in Vlaardingen een groene leefomgeving. Basisscholen zijn vaak verankerd in wijken en zijn mede daardoor een goede plek om groener te maken. Ongeveer een jaar geleden is bij de dependance van “het Palet” aan de Broekweg het eerste minibos van Vlaardingen geplant. Dit is wat GroenLinks betreft een goed voorbeeld van vergroening en vergroting van biodiversiteit in de stad. GroenLinks vindt het zeer belangrijk dat kinderen in contact kunnen komen met natuur. Een groene omgeving rond de school, bv door een groen schoolplein, is een laagdrempelige manier om dit contact te stimuleren.’

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 gedachten over “GROENLINKS VLAARDINGEN PLEIT VOOR BOOMFEESTDAG

  1. Kijk Groen Links eens liegen tegen kindertjes. Deze partij is 100% voor BIOMASSA. 100% voor MASSA IMMIGRATIE. Groen Links = weg met bomen! Weg met Nederland! Weg met de toekomst!

  2. K kan zijn vlaggetje uithangen op 17 maart.
    2 stemmen van deze familie op groen links erbij.
    Deze partij wordt geleid door een 5e colonne figuur.
    Komt ook niet uit voor zijn afkomst, …..wacht even Jesse K, verklaard weer veel.

    1. Dat weten ze toch onderhand in Den Haag zelf ook wel , als je een fractievoorzitter met foute roots hebt . Of zouden ze daar echt alleen maar slapen ……………??

      1. Is het niet Poen links Jannes? Het gaat hen tenslotte alleen om geld en betweterige macht. Erg lange teentjes ook om op te trappen. Alle andersdenkenden worden als populist of racist weggeboekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *