WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

EXTRA MILJOENEN VOOR BODEMDALING VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het Rijk betaalt de gemeente Vlaardingen ongeveer 2,1 miljoen euro extra per jaar uit het gemeentefonds vanwege bodemdaling. Gemeenten die met dergelijke problemen te maken hebben ondervinden vaker verzakkingen en bodemdalingen met de nodige gevolgen, zoals wateroverlast of hogere onderhoudskosten aan de infrastructuur.

De daadwerkelijke kosten die Vlaardingen maakt als gevolg van de bodemgesteldheid zijn alleen met uitgebreid onderzoek te scheiden van de totale kosten die de gemeente maakt voor de openbare ruimte.

Door middel van de bodemfactor kent het Rijk daar via het gemeentefonds middelen voor toe aan gemeenten. Dit extra geld vormt een zo objectief mogelijk berekende compensatie voor de extra te maken kosten. Vlaardingen krijgt met een factor van 1,35 ongeveer 1 miljoen euro meer dan vergelijkbare gemeenten, die gemiddeld een factor van 1,2 hebben. Ten opzicht van de gemiddelde gemeente in Nederland met een bodemfactor van 1,0 krijgt Vlaardingen die circa 2,1 miljoen meer per jaar.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “EXTRA MILJOENEN VOOR BODEMDALING VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *