Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN ZEGT NEE TEGEN TURKSE CIGKÖFTEM ZAAK

VLAARDINGEN- Het gemeentebestuur van Vlaardingen is niet van plan een detailhandelsvergunning te verstrekken aan een nieuw te openen Turkse Çigköftem zaak, zoals ONS.Vlaardingen heeft gevraagd. Burgemeester en wethouders vinden dat wanneer er niets ter plaatse bereid en genuttigd wordt, dit concept inderdaad onder detailhandel valt, maar de ervaring leert dat dit soort zaken vrij snel ook afhalen en bezorgen gaan uitvoeren. Dit valt onder horeca categorie 2, zo krijgt ONS.Vlaardingen te horen. De partij had gehoopt op toepassing van de regel ‘Ja mits, nee tenzij’.

Het stadsbestuur laat weten: ‘Om dit goed te kunnen beoordelen hebben we uitgebreide informatie van een ondernemer nodig. Wanneer bijvoorbeeld in de Westwijk zo’n zaak zich zou willen vestigen, hebben we ook rekening te houden met de Ontwikkelingsvisie Centrum Westwijk uit 2015 waarin staat: ‘Nieuwe afhaalzaken (dus zonder eet- en zitgelegenheid) zijn niet gewenst.’

Het college van burgemeester en wethouders geeft aan dat de vragen van ONS bovendien een individuele ondernemer betreffen en dat omwille van de vertrouwelijkheid slechts algemeen inzicht in het beleid gegeven kan worden. Het stadsbestuur benadrukt dat de gemeente inzet op meedenken en op het geven van goede voorlichting aan ondernemers die een bedrijf willen starten in Vlaardingen. Het starten van een bedrijf vraagt een forse investering van een ondernemer. Daarom geeft de gemeente graag duidelijkheid vooraf over wat wel en niet kan op locaties om de ondernemer zo goed mogelijk van dienst te zijn en te zorgen dat hij op de juiste locatie investeert. Hiermee wil de gemeente zoveel mogelijk handhavingskwesties achteraf voorkomen. Daarbij vraagt de gemeente de ondernemer bijvoorbeeld om inzicht te geven in het bedrijfsconcept en de gewenste openingstijden om de situatie goed te beoordelen.

Çigköftem is een Turkse specialiteit die zowel vegetarisch als een niet vegetarische variant kent. In Turkije is de variant die met rauw vlees bereid wordt in 2009 verboden, door het Ministerie van Gezondheid, vanwege de klimatologische omstandigheden in dat land. Zodoende ontstond de veganistische variant.

De ondernemer in Vlaardingen wil alleen de vegetarische variant verkopen. De Çigköftem zaak geeft het product gekoeld mee.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

11 reacties op “VLAARDINGEN ZEGT NEE TEGEN TURKSE CIGKÖFTEM ZAAK

 1. Terecht vergunning geweigerd, we hebben al te veel van zulk soort schimmige winkels.
  Meestal worden ze ook gebruikt als dekmantel.
  T is toch al belachelijk dat iedereen zo maar eten kan verkopen zonder degelijke opleiding.

 2. Deze ondernemer zal binnenkort wel een cigkoftem
  zaak beginnen in één of andere moskee.
  In Schiedam zijn er genoeg lui in de gemeenteraad die het geweldig vinden. Daarnaast krijgt deze ondernemer uiteraard een startkapitaal.
  Een moskeewinkel geniet aantrekkelijke belastingvoordelen, omdat de winkel niet als een losse onderneming, maar als integraal onderdeel van de moskee wordt gezien. Daardoor is er vaak geen sprake van een aparte KvK-notering van de winkel. Ook is de moskeewinkel daardoor niet Btw-plichtig. En het afdragen van vennootschapsbelasting hoeft ook niet. Voor fondsenwerving geldt een vrijstelling. Tot slot kunnen de winkels voor duizenden euro’s aan loonkosten aftrekken.

   1. Beste K,
    Wederom maak jij een ongefundeerde opmerking dat ik nooit in een moskee zou zijn geweest. Ik ben waarschijnlijk vaker in een moskee geweest dan in een kerk. Als ik naar het buitenland ga, verdiep ik mij in gewoontes en wetten van die landen, en respecteer die ook. Dit in tegenstelling met wat regelmatig in Nederland gebeurd. Waarschijnlijk bedoel jij de reactie op een winkel in een moskee.
    Dit is informatie die zowel in de media als bij de belastingdienst en het uwv te verkrijgen valt.
    Ik wil altijd onderzoek doen, voordat ik een reactie geef.
    Om het gemakkelijk te maken, Google even:

    MOSLIMWINKELS SCHIEDAM UIT DE WIND

    1. Ik ben nog nooit in een moskee geweest, wel 2x een moslimland bezocht. 2 verschillende landen op verschillende werelddelen. Nooit meer! Er zijn leukere landen om je geld uit te geven. Ik moet wel eerlijk zeggen dat de Koerden die in Turkije zwaar worden gediscrimineerd en de minste baantjes krijgen zich wél als aangenaam volk manifesteerden. De Koerdische keuken is trouwens voortreffelijk. Een paar jaar terug liep ik in Havanna, de hoofdstad van Cuba, een zéér aangename vakantiebestemming en kreeg een rondleiding van een local. Die wees mij onder andere een dichtgetimmerde moskee aan en vertelde dat dit na misdragingen van de mohammedaanse studenten naar vrouwelijke leerkrachten op bevel van Fidel Castro is ontruimd. Kon ik me wél iets bij voorstellen.

     1. Toevallig…….heb ik in meerdere landen meegemaakt, dichtgetimmerde moskeeën om vrijwel dezelfde reden. Altijd nog beter dan in brand gestoken kerken of een geheel verbod om kerken te bouwen.

 3. Dit soort lui zijn hier alleen maar naartoe gekomen om de boel te flessen . MOE -landers en meer van dat schorem wat hier de democratie probeert te tillen .

 4. Allemaal subjectieve aannames, wat is ‘te veel’? Bepaal jij dat? En hoezo ‘schimmige winkels’? Heb je bewijzen?

  En waar kan ik de opleiding ‘eten verkopen’ volgen? Wat een domheid zo af en toe, man man man

 5. Jannes en martin slaan de spijker op zijn kop.
  Die ene K ( durf niet met zijn voornaam iets te schrijven )zal denk ik zelf wel uit die kringen komen.
  Overal zitten ze, die schimmige zaken restaurants /kappers/supermarktjes enz enz waar je nooit iemand binnen ziet.
  Dan denk je al gouw waar betalen ze het van en je ziet ze in de duurste auto.s rijden.
  Maar zolang onze gemeentes en de overheid dus die linkse kliek het allemaal toleren veranderd er niets.
  En ja diploma,s als je etens waar verkoopt moest je vroeger hebben ook voor de hygiëne regels.
  Ik kan het weten want heeft ze zelf moeten halen toen het
  Nog bestond.
  Maar zijn nu waardeloos geworden.
  Dit is allemaal afgeschaft om onze Turkse en Marokkaanse vrienden en K het makkelijker te maken met alle ellende van dien.
  Maar, we mogen weer stemmen 21 maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *