RijnmondNieuws.com
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

VLAARDINGEN GAAT SCHULDHULPVERLENING UITBREIDEN

VLAARDINGEN- De gemeente Vlaardingen breidt de schuldhulpverlening uit. Dat wordt het CDA-raadlid John Huf duidelijk gemaakt in antwoord op vragen. Vlaardingen sluit aan bij het landelijke  convenant voegsignalering en zal met de landelijke energie- en waterleveranciers en  zorgverzekeraars overeenkomsten sluiten.

Momenteel zet de gemeente al in op het voorkomen van woningontruimingen op basis van een huurschuld door middel  van afspraken met de woningcorporatie. Dit gaat de gemeente uitbreiden. Met de lokale woningcorporaties vindt momenteel overleg plaats om  aanvullende afspraken te maken op de landelijke overeenkomst. Voorwaarde daarbij is dat de  schuldeiser eerst zelf door middel van (sociale) incasso in contact probeert te treden met de inwoner.  Hiervoor geldt een zekere inspanningsverplichting die wettelijk is vastgesteld en die ook in de  landelijke overeenkomsten is opgenomen. De gemeente wil geen verlengstuk van de  incassoprocedure van de schuldeiser zijn, maar daadwerkelijk financiële hulp ieden aan de  mensen die dat nodig hebben. 
 
Als het de schuldeiser niet lukt om in contact te komen met de inwoner dan kan er zonder  toestemming bij Stroomopwaarts worden gemeld in het kader van vroegsignalering. Elke melding  moet leiden tot een aanbod tot hulp. Daarvoor wil de gemeente signalen gaan matchen. Als er twee of meer  signalen bij elkaar komen op een adres dan kan de dienstverlening worden opgeschaald. Afhankelijk van  het aantal signalen en de beschikbare capaciteit zal een inschatting worden gemaakt bij welke signalen  er een huisbezoek wordt afgelegd. Andere mogelijkheden zijn contact via telefoon, sms, email of brief.  Hierbij is het uitgangspunt om het juiste contact, op het juiste moment en op de juiste plek te  realiseren.  

Op dit moment wordt onderzocht of er voor de inzet in 2021 op vroegsignalering extra middelen  kunnen worden gevonden

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.