WaterwegActueel
Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

7 JAAR TEGEN TRAWANT VAN TERRORIST VLAARDINGEN

VLAARDINGEN- Het OM eist 7 jaar tegen Altaf Y. (in het bezit van een Zweeds paspoort) voor het maken en verspreiden van propaganda voor ISIS. Y. is de kompaan van Seçan A. uit Vlaardingen, die in 2019 al is veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf voor het voorbereiden van een terroristisch misdrijf en training voor terrorisme. De rechtbank doet over twee weken uitspraak in de zaak tegen Y.

De 30-jarige Y. is in oktober 2019 door Zweden als ongewenst vreemdeling uitgezet naar Nederland. Op zijn telefoon trof de politie mensonterende afbeeldingen aan van zelfmoordaanslagen, het maken van bommen en onthoofdingen. Uit het chatverkeer van de verdachte kwam naar voren dat hij allerlei propagandamateriaal had geproduceerd voor de Khattab Media Foundation, een organisatie die jihadistische propaganda produceert en oproept tot de gewapende strijd.

Veel materiaal was ook aangetroffen op enkele harde schijven, die bij hem in beslag zijn genomen. Op deze schijven zijn ook programma’s gevonden om foto’s en video’s te bewerken. Op een van de harde schijven  stonden 120 veelal gruwelijke videobestanden van bijvoorbeeld onthoofdingen, executies, verminkingen en verheerlijking van IS-handelingen.

Volgens de officier van justitie van het Landelijk Parket is er voldoende bewijs voor deelname van de man aan IS in de periode 2012-2019. De officier hield de Rotterdamse rechtbank voor hoe IS dood en verderf heeft gezaaid in Syrië en Irak. Daarnaast noemde hij de aanslagen in onder andere Frankrijk, Oostenrijk, Duitsland en Tunesië. De  verdachte heeft volgens het OM een groot aandeel gehad in de propaganda van IS. De terroristische organisatie heeft altijd intensief gebruik gemaakt van internet en social media om de gewelddadige ideologie te verspreiden en op te roepen tot de gewapende strijd.

Een speciale anti-terrorisme-eenheid heeft op kerstavond 2017 in Rotterdam vier mohammedanen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij moslimterreur. De vier verdachten zaten in een auto toen ze werden aangehouden. Onder hen  Seçan A. uit Vlaardingen en Altaf Y.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

Eén gedachte over “7 JAAR TEGEN TRAWANT VAN TERRORIST VLAARDINGEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *