Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

SCHIEDAM GAAT ALLE HONDENTOILETTEN OPDOEKEN

SCHIEDAM- De hondentoiletten in Schiedam worden op korte termijn verwijderd, omdat er te weinig gebruik van wordt gemaakt, volgens de gemeente. Wel breidt de gemeente een aantal losloopgebieden uit, zodat er ruimte is voor de hond om te rennen, spelen en zijn behoefte te doen.

Vorig jaar vond een enquête plaats onder hondenbezitters en niet-hondenbezitters. Uit de enquête bleek dat 87% van de hondenbezitters hun hond om verschillende redenen geen gebruik laat maken van een hondentoilet. Daarom zal Irado de hondentoiletten gaan verwijderen. Het hondentoilet naast basisschool De Wieken in de Westfrankelandsestraat is als eerste aan de beurt. Voordat ze de hondentoiletten in Centrum en Oost weghalen, wordt er eerst een (extra) losloopgebied aangelegd.

Bewoners gaven aan de afbakening van de losloopgebieden onduidelijk te vinden. Er is behoefte aan omheining wanneer ze langs wegen of fietspaden liggen. Daarom beoordelen we de losloopgebieden kritisch en verbeteren waar nodig. Bij speelterreinen die aan een losloopgebied grenzen kijken we naar het aanleggen van afscheidingen, zodat hier geen honden kunnen komen. Ook worden er losloopgebieden uitgebreid en toegevoegd.

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

5 reacties op “SCHIEDAM GAAT ALLE HONDENTOILETTEN OPDOEKEN

 1. Je wordt (bijna) meteen op je wenken bedient.
  Nog even geduld, maar ze zijn ermee bezig.

  September 2020
  Vanavond is een meerderheid van de Schiedamse gemeenteraad akkoord gegaan met een motie van D66 en Progressief Schiedam, die het college opdraagt de hondenbelasting in de komende jaren af te bouwen.

  De hondenbelasting is een achterhaalde belasting, nog afkomstig uit de tijd van de rondzwervende honden, hondsdolheid en hondenkarren.
  De opbrengst ervan is niet bedoeld voor het hondenbeleid. Het is geen zogenaamde doelbelasting, zodat de opbrengst ervan verdwijnt in de algemene middelen van de gemeente.

  1. Martin, dan verzinnen ze wel weer iets nieuws om toch dat geld uit de burger te trekken hoor. Denk aan schoenzolenbelasting, dit i.v.m. slijtage van de stoep, of vermakelijkheidsbelasting. Die laatste moet je zien in de vorm van een lachmeter op den bek en een erectometer om het geslacht. Dat geld moet hoe dan ook bij de colbertboys terechtkomen.

 2. Hondenbelasting altijd veel te laag geweest.
  Dadelijk nog meer stront op straat.
  En dan losloop gebied naast speelvelden aan leggen?
  Dat gaat toch helemaal fout.

 3. Die hondentoiletten zijn overbodig hoor, de meeste honden schijten bij ons op de stoep, naast de afvalcontainer of naast je auto. Het is een hele kunst om weg te gaan van huis, en passant even een vuilniszak in de container gooien, in je auto stappen zonder dat meteen je pedalen onder de stront zitten. Bedankt honden bezitters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *