Schiedams Nieuws
Waterweg Actueel

Editie Vlaardingen / Maassluis / Schiedam / Hoek van Holland /

CHAOS ROND SLOOPPLANNEN STADSERFCOMPLEX SCHIEDAM

SCHIEDAM- De plannen voor sloop en nieuwbouw van het 25 jaar oude Stadserfcomplex leggen chaos bloot bij de gemeente Schiedam: contracten met de architect stonden op een tweede plan en de wethouder blijkt niet in staat om contacten te leggen en moet daarbij worden geholpen, in een poging enig overzicht te krijgen.

Commissielid Ivana van der Donk-Urbánková (SP) kan het stadsbestuur van Schiedam helpen aan het e-mailadres van de Amerikaanse kunstenaar Matt Mullican, maker van het kunstwerk op het plein bij het Stadserfcomplex. De Amerikaan kan mogelijk een forse claim neerleggen bij de gemeente, omdat zijn werk wordt verplaatst bij aanpak van het plein. Van der Donk (SP): “Ik heb het e-mailadres van de kunstenaar. Als u het wilt dan kunt u dat van mij krijgen.” Wethouder Fahid Minhas (VVD): “Nou graag, want daar komen wij niet direct mee in contact, maar daar hebben we sowieso een idee van wat we met dat kunstwerk zouden kunnen doen: Tijdelijk oppakken, want het kunstwerk is niet over het hele plein.”

Inmiddels is er maandag 25 januari wel een gesprek geweest tussen de wethouder en architect Hans Ruijssenaars. Vorige week bleek nog dat Ruijssenaars niet was geïnformeerd over de mogelijke sloopplannen. Doordat contracten niet waren opgediept had helemaal niemand binnen de gemeente Schiedam enig idee welke mogelijkheden de architect van het Stadserftcomplex – inclusief de toren van het stadskantoor – heeft om aanpassingen of zelfs sloop tegen te gaan.

Robert Berns (CU-SGP): “Bij het betrekken van de architect gaat het kostenplaatje ook veranderen. Hebben we daar al zicht op? Minhas: “De kosten gaan niet veranderen door het betrekken van de architect, dus laten we dat even veiligstellen.”

GEEF UW MENING!!

Plaats een reactie onder dit bericht op deze site (scrol naar beneden). Gebruik uw vrijheid van meningsuiting!

LET OP!! Spreek vrijuit, maar reacties die oproepen tot geweld en verwensingen met ziektes worden niet getoond.

Publicatie kan (soms) enige tijd duren.

1 reactie op “CHAOS ROND SLOOPPLANNEN STADSERFCOMPLEX SCHIEDAM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *